lördag 3 december 2011

Dag 6 på Bahía Playa


Vaknade alldeles för tidigt klockan 5 med lite magknip och ont i en visdomstand uppe till höger. Kan det vara det vara de mumsiga räkorna som spökar i magen? Ett par sittningar på toaletten hjälpte den delen och Ipren fixade tanden. Upptäckte i spegeln att jag är ganska svullen i ansiktet, beror det på kortisonet månne? Inte kul i alla fall....

Precis när jag bestämt mig för att dra mig tillbaka igår kväll så frågade en tyska i loungen där jag satt med min laptop om hon kunde få låna internet. Visst, inga problem, hon och hennes vänner skulle åka hem idag och ville boka bestämda platser på flyget, men lyckades inte via airberlin.de. Snart går det runt i mitt huvud av spanska, engelska, tyska och lite, lite svenska, men så nyttigt, det var länge sedan.

Försökte ta kort på en duva som håller till i ett av träden utanför min balkong, men skymningen hade börjat lägra sig och jag vet inte om den kommer att synas. Tänkte ta ett kort nu på morgonen i gryningen, men det är verkligen en ”early bird” som flög innan det blev ljust.

Lördag morgon och det skall bli något de kallar ”Breakfast at Tiffany´s”, spännande att se vad det innebär. Klockan har hunnit ticka iväg och är strax 8. Dax att promenera ner till restaurangen. Återkommer.............................

Tebax efter frukosten, vet inte vad som var så Tiffany med den. En vas med en levande blomma på bordet, färskpressad juice, skumpa och rökt lax på buffén? Tja, för övrigt var det en helt normal frukostbuffé, tycker jag. Magen fortfarande lite orolig, så tillbaka till rummet en stund. Är oerhört tungandad, täppt och har mycket slemhosta, måste gå till botten med detta när jag kommer hem, blir så himla trött av det. Velar om jag skall till playan eller stanna vid poolen och nära toalett idag, får se hur det blir.

Fortsättning.....
Magen har hållit sig relativt lugn. Tyvärr har det varit mulet precis hela dagen och jag har suttit påklädd vid poolside och läst. Det har varit riktigt svalt för det har blåst ganska friskt också. Lunchen var som vanligt och jag är mindre och mindre sugen på mat, skall faktiskt bli riktigt gott att återgå till mina vanliga matintag à la Dukan. 

Sitter nu på rummet och skriver det här innan jag går ner till loungen kopplar upp mig på internet och överför dagens rapport till bloggen och checkar mail och FB. Sedan blir det dax för middag, jepp mat igen. Har gjort mina sista inköp på Padillas supermercado som har stängt i morgon. Eftersom jag är nyklippt i kortare frisyr än vanligt behövs lite hairstyling gel och köpte en stor tub, 150 ml, för bara 1,69 euro, billigt tycker jag.

Pratade en stund med Mats och Annelie, paret från Karlshamn, vid poolside. De har bara mobiler med sig och hade gått till hotellets internetrum och surfat lite. Det kostade 1 euro för 10 minuter. Jag erbjöd dem att låna min laptop i kväll om de vill, 10 minuter går ju hur fort som helst när man är ute på nätet.

Hör och ser precis på TV att det är ”livsfarligt” med stearinljus, de avger massor med små skadliga partiklar. Oj, oj, oj, jag som älskar tända ljus och har det varenda kväll och inte bara ett utan massor. Ja, vad är det som inte är farligt nuförtiden??

Klart och slut för idag och önskar alla en fortsatt trevlig kväll. Själv kommer jag chilla lite efter maten och sedan krypa till kojs med en bok . See you tomorrow.....