söndag 1 februari 2015

Söndagsshopping

Idag har det snöat en hel del men tveksamt om det blir liggande. Jag drog iväg på en shoppingtur på förmiddagen. Egentligen skulle jag bara handla torrfoder och påsmat till katterna och lite Allevo bars, men det blev också ett träningslinne och en kortärmad tröja som båda kommer väl till pass på semesterresan. Dessutom har jag beställt 1 par leggings, 2 tunikor/linnen, 2 bh och en strandklänning på nätet.
                   Linne, 210556Topp, 176328

Det har inte blivit mycket till träning idag. Hade först tänkt ta en promenad i snövädret, men min shoppingrunda drog ut på tiden och när jag kom hem igen var det dags för en sen lunch. Därefter fastnade jag framför TV:n och såg på uppvisningsprogrammen i konståkning. I köket fixade jag en "falsk" potatissallad till middagen, jag blancherade zucchini i tärningar som fick kallna, skar purjolök fint och gurka i små tärningar. Jag blandade Lindahls naturella kvarg 0,2% med majonnäs och dijonsenap, i detta blandade jag gurkan, purjon och zucchini + kapris. Det blev jättegott och fick stå och bli svalt i kylen. Får göra det flera gånger.


Således har jag sammanfattningsvis idag ätit:
Frukost: Keso, hallonkvarg 0,3%, linfrön
Lunch: Oxfilé, champinjoner, gurka, vitlöksgroddar (lite rester från gårdagens middag)
Mellis: Allevo bar chocolate seasalt & almond
Middag: Rostbiff, falsk potatissallad
Kvällsgott: Färska hallon, chokladgrädde

Som sagt inte mycket träning idag, det blev bara 25 minuters trampande på motionscykeln, men all motion som blir av är bättre än ingen alls!


Lugna gatan


Det har varit en väldigt lugn lördag idag. Jag har bara skött vanliga hushållsgöromål som lite disk, städning och matlagning. Dessutom har jag sett på damernas fria åkning i EM i konståkning där naturligtvis ryskorna var i topp, men både Vicki och Joshi Helgesson slog svenska poängrekord och placerade sig som 4:a och 5:a. Bra gjort! 
Vicki och Joshi Helgesson

I kväll har jag tittat på Gladiatorernas  kändisspecial. Där deltog komikern Peter Magnusson, f d längdhopparen Mattias Sunneborn, f d simhopperskan Anna Lindberg och artisten från A-Teens Sarah Lumholdt som även vunnit SM i poledance. Tyvärr skadade sig Anna Lindberg i sluttävlingen, Hinderbanan, och kunde inte fullfölja. Av herrarna vann Mattias Sunneborn överlägset men Peter Magnusson kämpade väl.


Senare tittade jag på en svensk film, Mammas pojkar, med bl a Kjell Bergqvist, Mia Skäringer och Tuva Novotny. Den var lite smårolig emellanåt men ingen höjdare.
Under dagens och kvällens lopp har jag kört både gåband, cykling och vibrationsmaskin och har svettats en del. Nöjd med mig själv idag.

Har skött maten väl, hållit mig inom "budgeten" men ändå unnat mig en Allevo bar mörk choklad + 20 g mörk choklad >70% bara för att jag var sugen. Borde egentligen försöka stå emot sådana "sug", skall inte köpa hem mera när detta tagit slut, helst. Det drar ihop sig till vägning på måndag och jag vill så gärna att det blir ett bra resultat. Har ju siktat på -10 kg till 16/3 och förra måndagen var det -3,9 sedan 7/1 utan någon egentlig motion alls. Det är nästan 1 kg/vecka och det är sex veckor kvar tills resan. Det måste gå!

Nu har klockan åter passerat midnatt och jag skall bara skriva ner dagens mat:

Frukost: Omelett med prosciutto crudo, gurka och tomat
Lunch: Keso, färska hallon, chokladgrädde Sahnewunder Choko, linfrö
Middag: Oxfilé, stekt vitkål och rättika, champinjoner,  guacamole
Kvällsgott: 1 Allevo bar + mörk choklad, se ovan

Natti, natti!