tisdag 13 september 2016

Biltvätt, pass m m...


Idag var det dags att besöka polishuset i Ängelholm för att beställa nytt pass. Det artade sig till att bli en lika fin och varm dag som igår, så jag beslöt mig för att köra in till stan tidigare och promenera där. Hade tid klockan 10, så före nio var jag på väg. Först tvättade jag bilen i Skånebils automattvätt och sedan parkerade jag på Willys parkering. Därifrån promenerade jag till Läkarhuset Roslunda på Errarpsvägen och hälsade på några kollegor och lånade toaletten.
Gick vidare till polishuset och kom fram en kvart för tidigt, men hade tur och det blev min tur genast. Hela proceduren tog max 10 minuter och om en vecka är nya passet färdigt för avhämtning.   
Efter avslutat ärende där, gick jag på ”Memory Lane” längs Heimdallgatan där jag bodde två år som nyskild 1996 och vidare tillbaka upp mot Willys. Gjorde ett kort ”strandhugg” på ÖoB och inhandlade några få saker, WC-rent och tvål.
Vidare in på Willys som jag tycker är en trevlig och prisvärd affär. Köpte mig lite färska svenska jordgubbar. Trodde inte det fanns några kvar längre och de var ganska små, det blev också lite keso, hallonkvarg, Schweppes Indian tonic zero m m. Hemma igen åt jag hälften av jordgubbarna med keso, kvarg och grädde och gubbarna var jättegoda.

Resten av eftermiddagen satt jag och läste i trädgården medan mobilen låg på laddning i köket. Således hörde jag inte när väninnan Margita ringde, vi skall träffas i morgon, så jag ringde upp henne på kvällningen. Jag skall hämta henne på Klippans station klockan kvart i elva och sedan åker vi hem till mig ett tag. Planen är en promenad till Hillesgården, http://www.hillesgarden.se/, sedan och så skall vi äta lunch, kanske finns det något gott där. Förhoppningsvis är det inte för varmt att promenera dit...där finns Eva Rydbergmuseum, loppis, affärer, våffelcafé och mycket annat sevärt och en härlig park.