lördag 14 januari 2017

Nytt år...

Hej och god fortsättning på 2017!

Det var länge sedan jag skrev något här och det har hänt så mycket, både trevligt och mindre trevligt. Jag var på semester i tre omgångar i oktober-november, först en vecka i Alanya, sedan en vecka på Fuerteventura och avslutningsvis en vecka på Lanzarote. Vädret var sisådär men jag njöt av värmen.
Först några bilder från Fuerteventura:






Här kommer några från Lanzarote, där man redan julpyntat för fullt:







Jodå, som synes blev det lite sol mellan störtskurarna.

Åter hemma i Övarp var det kallt, som värst en lördagsmorgon -7°, usch och fy, och innan ju sjönk det vissa nätter ner till -12°.
Sedan hände något mycket tråkigt, jag fann min exmake nummer två avliden i sin lägenhet och där hade han legat i tre veckor. Jag hoppas det gick fort, att det var någon form av propp eller annat snabbt, så han inte behövde ligga ensam och lida. Det slutgiltiga obduktionsresultatet kan dröja upp till 3 månader. Trots att vi var skilda och isärflyttade sedan ett år var chocken total och jag hade nog inte trott att jag skulle känna sådan sorg och saknad, men det gör jag fortfarande. Det går inte en enda dag utan att han dyker upp i mina tankar, behövs bara små detaljer som påminner.

Det var bestämt att jag skulle fira julafton med mina söner men dagen innan lillejulafton insjuknade jag i värsta influensan, förmodligen RS-virus, så jag låg nerbäddad både över jul och nyår. Dagen efter annandagen var det begravningen och jag preparerade mig med allehande läkemedel och orkade delt, en mycket vacker och ljus ceremoni. När jag kom hem efter två timmar var jag helt slut och slocknade på soffan och sov fyra timmar i sträck.





Alltså har jag inte jobbat något sedan början av november förutom en måndag nu i januari och då bara sex timmar. Detta märks väl i ekonomin och det känns tufft nu när jag varit tvungen att låta mura upp nu skorsten på lillhuset samt att jag varit hos tandläkaren och fått besked på att min brygga måste bytas ut då en tand frakturerat, en nätt kostnad på 15-20.000 kr. Jag önskar Postkodlotteriet kunde komma på besök och ge mig ett tillskott i kassan. Nu vill jag inte ha flera oförutsedda utgifter i år! Inte heller lär det blir några semesterresor, så jag hoppas på sol och värme här hemma.

Jag gick såklart upp i vikt under semesterresorna och brydde mig inte efter allt i december, men nu fortsätter jag på den inslagna vägen med liberal LCHF och 16:8. Sedan jag började igen den 1 januari har jag lyckats bli av med 2,7 kg, jag har inte bråttom och lite "fusk" får jag lov till någon gång.

Jag har skapat en ny flik "LCHF" med recept jag hittat i en grupp jag är med i på Facebook och en del har jag provat och andra väntar på att provas. Välkommen att ta del av detta!