fredag 21 augusti 2009

Blixtar och dunder.....



Jisses vad det åskade i natt! Vaknade runt 3-tiden och det small i ett och regnet öste ner. Kände en otrolig halsbränna och gick och blandade till ett glas Samarin. Halsbrännan berodde naturligtvis på att jag hade lagat och ätit en härlig chili con carne till middag.

Brynte köttfärs, lök och vitlök, fräste med rejält med tomatpuré och tillsatte vatten och rött matlagningsvin som vi koka in. Sedan kom kryddburkarnas glada intåg i form av chilipulver, mexikansk kryddblandning, chiliflakes, salt, svartpeppar och lite tacosås. Till sist en burk vita bönor i tomatsås och innan servering, för att behålla knaprigheten, tärnad röd paprika. Wow, det är riktigt hett och gott. Skulle kanske kunna tänka mig att en klick turkisk eller grekisk yoghurt skulle vara gott till och lindra hettan om så behövs. Gott med sallad och gurka till.

Idag har jag skickat en ansökan till en ledig tjänst på rättspsyk i Helsinborg. Uj, uj, uj, det låter farligt. Säkert en massa mördare och andra läskiga typer som är patienter där
men kan vara intressant också. Ber alla hålla tummarna att jag äntligen får ett jobb!

Småttingarna äter, busar och sover och då kan man till och med ligga hur som helst!


Just nu ligger Pelle (till vänster på bilden) med huvudet bekvämt (?) tillrätta på översta raden av tangentbordet och sover hur gott som helst. Nikke har embarkerat mattes och husses säng!

Klockan har hunnit bli 18.30 och jag skall titta på friidrotts-VM i Berlin. Middagen får bli något av det som återfinns i kylen, ingen större hungerskänsla just nu i alla fall. Har ju ost, oliver, avokado, räkor och en massa annat gott i kylen + chilin från igår.