lördag 20 augusti 2011

En helt vanlig lördag

Varför vaknar jag alltid vid fem-halvsexdraget, även när jag är ledig? Ja, ja, dagen blir ju längre och jag borde få mera gjort. Dock har jag en otrolig förmåga att dröja mig kvar vid ett korsord till kaffet, Ring så spelar vi, Melodikrysset osv, men det är skönt med en ledig dag i alla fall. Även idag är det mulet och halv storm, dock inget regn än så länge. Hoppas det blir lite sol i eftermiddag då sonen till en av våra doktorer gifter sig vid Hjelmsjövik i Örkelljunga och prästen har lovat viga paret vid sjökanten vid tjänlig väderlek. Håller tummarna för dem!!

Glömde ju att berätta om det största glädjeämnet igår. Vi skall inte ha kvällsmottagning på tisdagar längre, bara på torsdagar, vilket innebär att jag kan dansa linedance i Klippan i år och slipper köra 10 mil t o r på söndagarna. Yipeee.... Mailade till instruktör Jossan och frågade om hade plats för mig och tänka sig, det har hon. Så, BTLL (Between the Lines) here I come. Funderar också på Zumba Gold på torsdagar, även det i Klippan, men vet inte om det blir för mycket för min ganska otränade gamla lekamen.

Har tvättat ett stort sängöverkast men väljer att torka det i tumlaren, litar inte på vädret, trots att solglimtar tittar fram nu. Har också avverkat Ring så spelar vi, Melodikrysset och under tiden även ett kryss i Hemmets Journal, så nu är jag redo att åka och handla. Funderar på att bryta attackfasen och äta lite grönsaker idag. Är allt lite sugen på att prova Amonazons morotspuré och eventuellt VV-korv till det. Nämnas kan att fem dagars attackfas har renderat i -1.9 kg, kanske inte så mycket men åt rätt håll i alla fall. På måndag väger jag ju in i Cornelia Tonéris  Rivstartgäng. Jag har anmält att jag satsar på -5 kg på åtta veckor, hoppas fixa detta och gärna något kilo extra.

Strax efter lunch klarnade det upp vi fick njuta av solsken igen. När jag varit och handlat hängde jag ut en maskin tvätt, härligt. Jag köpte bl a kalvfärs som jag tänker blanda med lite Milda grädde 4%, ett ägg, en skvätt vatten, lite kryddor och så blir det förmodlingen stekta biffar av det. Inhandlade även broccoli, morötter och blomkål. Har inte bestämt ännu vad jag är mest sugen på. Återkommer till det senare.


Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kalkon, mjukost, kaffe
Lunch: Rostbiff, keso, dijonsenap
Mellis: 50 gr cashewnötter (kanske inte helt OK, men syndigt gott)
Middag: Kalvfärsbiff, morotsmos, blomkål, chaminjoner

 Morotsmoset var riktigt gott som omväxling till broccoli- och blomkålsmos, påminner faktiskt lite om rotmos, kanske mest färgen, men passar till mycket. Kvällen bjöd på lite diverse TV-program och nu tänker jag hoppa i bingen.