söndag 2 oktober 2011

SJUK(T)

Just nu satsar jag alla mina krafter på att vara – sjuk.
.
Wow, äntligen helgledig tänkte jag i fredags! Det måste firas. Kör en hostattackkonsert utan pauser och plussar på några febergrader, det är ju ändå fredagsmys. Festar vidare hela natten i upprätt ställning. Ingen idé att byta upplägg för lördagen eller söndagen.
Någon som känner igen sig?
Höstförkylningarna är här nu. De kom ovanligt tidigt efter en sommar som var rätt vädervinglig på slutet. Många hostar och snörvlar och måste stanna hemma från jobbet. Eller också går vi i alla fall.
Vi, de inbillningsfriska. Vi som höjer stapeln för ökad sjuknärvaro.

Det är korkat att spjärna emot för länge. Det gjorde jag, jag blir ju aldrig sjuk. Dessutom kan man ju dra med sig sina jobbarkompisar i fallet. Men var går gränsen? Inte ska man väl bli hemma för att man snorar och nyser om man är feberfri? Eller hostar något så när anständigt? Men då kan det ta lång tid.
Stanna hemma – eller inte? En klar snackis med lika tvärsäkra argument från båda håll.

Kommentarerna är många. Allt från: man ska vara hemma när man smittar mest, alltså från cirka tre dagar innan symptomen visar sig! ”Jag är hemma i dag, för jag blir förkyld om tre dar”. Enkelt eller…
Till ”förkylningar smittar som bekant genom droppsmitta, så sköter man sitt snor rätt så är det inga problem vad smittorisk avser. Blir snarare sur på dem som är hemma för en liten vanlig förkylning, så andra blir inbeordrade på lediga dagar i deras ställe.”
En del tycker det måste bli lättare att jobba hemifrån och någon anser att de som har turen att slippa bli sjuka ofta skryter med det, ”som om de vore lite duktigare och bättre.”

Här hemma är det  slut på både febernedsättande medislusk, nässpray och hostmedicin så det blir en tur till Ängelholm där det finns ett söndagsöppet apotek. .
Fortfarande är vi bara i början av förkylningssäsongen och många hostar eller nyser rakt ut i bussar och folksamlingar. Men att hålla handen för munnen räcker inte. Den klara men alltmer bortglömda regeln är att det är vänster armveck som gäller.

Alltså har det inte varit någon som helst ordning med mathållningen, det har mestadels blivit kaffe, te, yoghurt, yoghurt och mera yoghurt. Skall dock försöka mig på lite kycklingfilé framåt kvällen.

OCH.....JAG GÅR TILL JOBBET I MORGON

Avslutar nu kl 23.30 dagen med nyinköpt nässpray och Ipren och hoppas kunna sova hyfsat, dock har värk i "hela kroppen" tillstött, usch. Lite mat blev i alla fall idag och massor med vatten, men ingen motion i helgen såklart.

Frukost: Miniyoghurt, havreklin, linfrö, kanel, kaffe
Lunch: 1 burk makrill i tomat
Middag: Stekt kycklingfilé, morot, paprika