söndag 25 januari 2015

The Mauler

Idag blåser det och är snöblandat regn. Jag började dagen med att tvätta lite och tog fram lax och räkor ur frysen. Åkte till närmsta stad och inhandlade bland annat födelsedagspresenter till yngsta barnbarnet som blir två år snart. Lite annat smått och gott fann också sin plats i kassarna. Fyllde på med rättika, zucchini, rödisor, Lindahls kvarg 0,2% med hallon- respektive persika/passionsfruktssmak. Dessa små burkar är perfekta som mellis och jag tillsätter ibland lite kli och linfrön för magens skull.
Just en sådan burk åt jag med hallonsmak till lunch som blev sen pga shoppingturen. Jag stod mig länge på frukosten som var chiapudding på kokosmjölk och hallon, så gott.

På eftermiddagen gav jag mig väl påpälsad iväg på en 45 minuter promenad och trots blåsten och "snöregnet" som vassa nålar i ansiktet var det en skön tur och jag kände mig mycket nöjd efteråt.

MIddag: Jag lade laxfiléerna i en smord form, blandade creme fraiche, röd rom, riven ost och dill och fördelade över laxen. Fick gå i 200° i 20 minuter och serverade med stekta rättiksstavar och en sallad på gurka och rädisor i tunna skivor, kapris, salt och skvätte över lite olivolja och balsamvinäger. Tyvärr blir det ingen bild på detta, jag var hungrig och glömde bort att ta ett foto men recept från Matdagboken och bild kommer via länken här:

http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=5299

Kvällen tillbringade jag framför TV:n och såg bland annat Anders Limpar vinna "Det största Äventyret", en mycket värdig vinnar som kämpat väl :-)
Vid midnattt kröp jag till kojs och satte klockan på 3 då Alexander "The Mauler" Gustafsson skulle gå match i MMA/UFC på Tele2 Arena i Stockholm mot Anthony Johnson. Förväntningarna var höga och hallen var fylld med 30.000 förväntansfulla åskådare som stod upp och vrålade när Alex gjorde entré. Strax efter klockan 3.30 gick matchen igång.
Tyvärr blev Alex knockad i första ronden och det kändes som ett riktigt antiklimax. Nåväl. Johnson går vidare i en match i lätt tungvikt om mästarbältet medan "The Mauler" lät tårarna falla mot sin tränares axel.
 

Efter detta snöpliga slut kikade jag på en hyfsad film, var ju ändå klarvaken men gick sedan och lade mig 5.30 och sov ända till klockan 9.