måndag 15 augusti 2011

ATTACK!!!

Helgen som gick var fin men gick fort. Lördagen bjöd på sol och värme, söndagen började mulet och slutade med regn, såklart. Inatt har det regnat oavbrutet och så även nu på morgonen.

Blev överraskad av telefonsamtal från yngste sonen i lördags, han och sambon befann sig i Össjö hos äldste sonen. Jag hade ju läst på FB innan att de hade varit i Värmlandsskogarna och plockat 13 kg (!) kantareller och måste tillstå att jag blev lite "avis". Nåväl, med sig ner hit hade de två papperskassar med "det gula guldet" som de delade med sig av. Härligt!!! For hem och satte mig i trädgården och rensade svampen som redan var ganska fin och det blev inte mycket spill. Förvällde den och stoppade i plastpåsar och vägde dem, det blev fem påsar à 150 gr, så gott att ha i frysen. Tusen tack Pierre och Josefin!


 Jag har bestämt mig för att återuppta kontakten med dr Dukan nu efter sommaren och igår kände jag att det är dags. Dessutom saknade jag en del mat till katterna så vi åkte till Oj i Åstorp och där inhandlade jag miniyoggi, minikeso, lättkesella, havrekli och lite till som passar attackfasen, som jag kommer att tillämpa den här veckan till att börja med. Alltså blev sommarens sista frosseri middagen igår med fläskfilé, potatisgratäng och stekta kantareller, mums. Passade också på att äta upp den sista nektarinen ;-))

Tänkte passa på att klippa gräset innan regnet åter började skvala men hann inte köra mer än ca 25 meter så började klipparen låta som ett tröskverk och massor av vit rökt bolmade ut. Jisses, vad hade hänt??? Inte vet jag men kom senare på att B kanske fyllt på olja och då alldeles för mycket, vilket han efter en stund tillstod. Ja, ja, tanken var ju god, men han skall hålla sig ifrån allt tekniskt. Nu får vi se om/hur han tänker fixa det, eller så blir det som vanligt jag som får ta hand om det till slut.

Frukost: Miniyoggi, turkisk lättyoghurt, linfrö, havrekli, kanel, kaffe
Mellis: Samma som frukosten
Lunch: Rostbiff och kapriskeso
Mellis: Wild chips-snax och citronvatten
Middag: Varmrökt lax, omelett och lättkesella smaksatt med dijonsenap, pepparrot och färsk oregano

Jag väljer att blanda miniyoggin med lite turkisk lättyoghurt eftersom jag tycker att det blir mindre sött i smaken då. Idag slutar jag 12.30 och har således ingen lunch med mig, så jag får se vad det blir när jag kommer hem, fyller i resten av måltiderna senare.
Har "bakat" en omgång Carls bröd och  varit på Lidl och fått inhandlat mina "gamla" favoritgodingar: Linessa färskost, Linessa kvarg (kesella), 0,1 % naturell yoghurt och deras minikeso  m m

 

Kvällen bjuder på "Bröllop och jäkelskap" från Falkenbergsrevyn (på TV) med en kopp Yogi tea. En stunds skrivande här + en skön dusch och klockan har hunnit bli 22.54 och det är dags att hoppa i säng
Nöjd med min dag önskar jag alla