torsdag 14 juli 2016

På jobbet igen.....

Ja, så har jag då varit ledig i två dagar och inte uträttat särskilt mycket. I förrgår öppnade sig himlen och det hällregnade. Jag hade kört upp till veterinärkliniken och köpt kattmat och tänkte klippa gräset när jag kom hem. Men tji, på vägen hem störtregnade det så vindrutetorkarna på högsta speed inte räckte till. Turligt hade jag en stor lastbil framför som jag kunde navigera efter. Det blev en inomhusdag i soffan med läsning av "Folket på Innhaug", en släktsaga. Lite småmysigt var det allt!


Igår var det soligt och fint men vita molntussar på himlen. Mr X 1 kom och fortsatte trädgårdsfixet och jag "slapp" klippa gräset för det gjorde han. Jag satt i skuggan och läskade mig med Schweppes Indian tonic Zero. Vi fikade och åt rostbiffsmackor med remoulade och Finn crisp med ädelost, inte det lämpligaste för mig att äta, men mycket gott. På kvällen stekte jag chorizo och champinjoner och så hade jag en Peka potatisgratäng med svamp med kort datum, så den åkte in i ugnen. Kanske inte heller det bästa valet, men jag avskyr att behöva kasta mat. Packade dagens lunchlåda med samma mat och det finns ändå en portion kvar hemma, så det får väl bli ett tillfällig plus på vågen nu.



Inte heller har det blivit några promenader, dels för att jag inte gillar att gå i hällregn, dels för att jag ville göra Mr X 1 sällskap igår och inte lämna honom ensam. Han tycker inte det är kul att jobba för mig om jag inte är hemma. Om vädret blir fint i morgon kommer han och fortsätter, då får jag börja betala honom för mera jobb för nu har han jobbat av det jag betalade innan. Dyrt, men det är värt det när jag inte klarar allt själv. Får se om det blir någon promenad i kväll när jag kommer hem, risken är nog att jag sjunker ner i soffan med lite yoghurt och hallon. Efter denna dag är jag i alla fall ledig ända till nästa fredag så då blir det gott om tid att promenera, om vädret tillåter det vill säga. Vecka 30 och 31 skall jag jobba heltid och det blir inte tid över för något annat mer än på helgerna, så då får jag dra ner på maten i stället.