fredag 16 oktober 2009

Höstrusk

God förmiddag!

Började morgonen med en härlig stavgångspromenad på 45 minuter. Ingen sol men otroligt vackra höstlöv som yrde kring. Tänkte äta frukost när jag kom hem 8.30 men var inte hungrig och nu är klockan snart 10 men fortfarande känner jag inget sug i magen. Måste ändå försöka få till en sen frukost nu. Tittar ut genom fönstret och ser att det börjat regna, huuuu! Blir inte alls lika kul att promenera då.

Har sett en annons om jobb i Helsingborg och ringde igår för att försäkra mig om att mina 60 år inte utgör något hinder. Bad om ett ärligt svar och hoppas jag fick det för annars är det ju ingen idé att knåpa ihop en ansökan. Den jag talade med tyckte i alla fall jag skulle söka, så nu på morgonen har jag uppdaterat mina referenser och skaffat en och annan ny, vilket ju aldrig kan skada. Har dock svårt att sitta stilla nu (stegjakten!!!) men måste få ihop något vettigt och relativt snabbt. (Får kolla gamla CV:n etc och se om jag kan nalla något därifrån).

Skjortan jag köpte till B häromdagen blev en succé, så kanske jag köper en till med annan färgsättning. Han gillar inte att prova/köpa kläder själv utan tycker jag gör det så mycket bättre, hihi. Eftersom vädret inte lockar mig ut just nu kanske jag får ta en rejäl shoppingrunda inomhus på t ex Familia (igen) alternativt Väla fast jag tycker det är blääää att gå där utan mål!!! Tanken var egentligen att gå rundan kring Vasasjön vid Bjersgård, får se om det kanske slutar regna efter lunch.

Måste också berätta att Compeed "skavsårsplåster" funkar hur bra som helst och kan verkligen rekommendera dem om någon mer känner av ömma trampdynor, tår eller hälar.

Idag blev jag aldrig frukostsugen så det blev en "frunch" med rågkusar, kokt ägg, ishavssallad och kaffe.
Efter lite tankeverksamhet och skrivande igår fick jag ihop en hyfsad ansökan som jag mailade, så nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Vädret övergick i lite snöblandat regn vid lunchtid, vilket gjorde att jag inställde promenad runt Vasasjön och tillbringade ett par timmar på ett ställe som jag egentligen avskyr, nämligen Väla centrum. Dock lyckades jag traska fram och tillbaka genom hela centret och in i några affärer utan att köpa den minsta lilla pryl. Men, men, på vägen hem fastnade jag på Elgiganten och där inhandlade jag en ny mobiltelefon av märke Samsung. Har inte riktig pejl på hur den funkar ännu så den gamla får tjänstgöra så länge. Bra kamera med 8 megapixlar, kan ju alltid vara kul!!


Innan det var dags att äta middag hade det slutat regna och jag drog iväg på en runda på 50 min och när jag kom hem igen var jag "vrålhungrig". Fixade lite blomkålsmos i micron (tar ju bara 5 minuter) och till det den goda kycklingpannan från igår (jag hade lagat mycket!!). Veckofinal i "Vem vet mest" tittade jag på uppflugen och trampandes på min motionscykel, som lägligt nog står på lagom avstånd från TV:n.
Lite läsning i sängen innan sovdags och då var klockan runt midnatt. Varför finns det ingen bra film på TV när jag är pigg???

Stegresultat idag: 19.453, mindre än igår men väl godkänt ;D