torsdag 15 september 2016

Lugna gatan...

......har det varit idag. Började med att gallra ut skor jag inte använder, det blev sex par nästan oanvända (felköp?). Två par var också för små, förstår inte hur jag kunnat ha dem. Körde iväg för att lämna dem på Hillesgården, men de öppnade först klockan 12 och jag var där en halvtimme för tidigt. Tänker att jag kan köra dit i morgon innan jobbet, har plan på att börja jobba klockan ett eller två.
Satte igång att räfsa löv och det såg så fint ut, men sedan singlade det ner nya i samma takt som jag räfsade så jag gav upp det projektet. Kör med uppsamlare när jag klipper gräset och då blir det ju ändå "dammsuget". Senare i höst lånar jag sonens lövsug i stället.

Satt ute i solen och läste, det var en massa små flygfän i solen och de landade på mig i ett, i skuggan fanns det inga. Undrar vad det är för några insekter...Tog en dusch och tänkte att de skulle ge sig av men i stället fastnade de på mig, bläää.  Gjorde en omelett till lunch och åt den med rökt regnbågsfilé, sallad, tomat och en klick chilibearnaise. Det smakade bra.


På eftermiddagen provade jag den nya Soupmakern och tärnade ner squash, gul lök, purjolök, vitlök, en liten potatis och tillsatte tomatpuré och buljong. Det hela blev klart på 25-30 minuter och sedan kryddade jag med chiliflakes, spiskummin, rökt paprikapulver, salt och peppar. Det var ju suveränt enkelt och gott och mycket blev det. Räcker till 2-3 måltider till men får kanske frysa in lite så jag inte behöver äta det för många dagar i sträck. En bra apparat för att ta hand om grönsaker och rotfrukter som är på G att bli för gamla också.

Min dagliga promenad fick vänta till kvällningen när det svalnat av lite, alldeles för varmt mitt på dagen. I morgon skall jag försöka gå på morgonen innan det blir stekhett, kommer inte orka gå efter jobbet, tror jag.

Nu skall jag krypa till kojs och läsa lite, det blir svårt att sova i natt på grund av fullmånen, men det går ju att vila ändå. Tur att jag inte behöver så mycket sömn. Önskar i alla fall god natt till er som inte påverkas av fullmånen.