torsdag 2 februari 2017

En tvättäkta pensionär

Bildresultat för pensionärernas riksorganisation

Så där ja, nu är jag medlem i PRO och igår var jag med på min första aktivitet, en kurs i spanska. Jag hade i förväg fått veta att deltagarna, 8 stycken damer, hade börjat sin fjärde termin förra onsdagen. Eftersom jag är aningen ringrostig vad gäller spanska studier undrade jag om jag skulle kunna hänga med, jag har ju bara talat spanska på semesterresorna. Men, men, jag förundras över hur man inte har hunnit längre på tre terminer, det är rena rama nybörjarstadiet. Jag tänker ändå fortsätta för det är kul att knyta nya kontakter och vara med i gemenskapen. Ledarinnan för gruppen, Eivor, har själv aldrig studerat språket utan lärt sig då hon under en tid var gift och bosatt i Spanien och kan bara mycket lite av det grammatiska. Vid ett tillfälle kände jag att jag måste gripa in och rätta till det hela och bad om ursäkt om hon tyckte jag trampade henne på tårna, men hon var bara glad att jag uppmärksammat och rättat till det.

Överkvalificerad är bara förnamnet men Eivor och jag kan ju prata spanska med varandra och då lär de andra deltagarna sig också mer. De har inte haft någon lärobok innan men igår fick de en nybörjarbok, som jag idag har beställt på nätet för att kunna följa med. Jag beställde den på Bokus.com och via "Kampanjjakt.se" fick jag en kod som gav mig 5% rabatt på köpet. Till boken hör också tre CD-skivor och det är ju alltid nyttigt att höra de infödda tala. Tills jag får hem min bok så körde jag till biblioteket och lånade ett exemplar.

                                                     Bildresultat för plugga roligt

Idag har jag bestämt mig för att göra absolut - ingenting! Jag har en bok av Nora Roberts, en spänningsroman kan man kalla det, nedladdad till "paddan" så jag unnar mig en innedag med läsning i soffan. Jag har redan ställt larmet i mobilen till klockan sex i morgon för då skall jag jobba heldag, 7,30-17,00 i Ekeby. Eventuellt fixar jag till något gott att äta som kan platsa i en lunchlåda till i morgon. Är lite sugen på torsk i ugnen med bacon, tomat och purjolök. Jag kan använda "purjostubben" jag haft i vatten och nu har den vuxit till sig ordentligt på tre veckor.


                            

PRO i Klippan har ett jättestort utbud av aktiviteter och jag skall läsa igenom den broschyr jag fått + att det finns mycket att läsa på nätet också. Man har bland annat stavgång och vattengympa som jag eventuellt skulle kunna tänka mig om tiderna passar.