söndag 4 oktober 2009

Det viner runt knutarna.....

Nu har den "utlovade" höststormen dragit in över Skåneland. Grenar och löv yr runt i luften och det är nästan så man duckar när man går ut för att hämta tidningen. Småkatterna tycker det är jättekul att jaga löv ett litet tag, men sedan far de in som små raketer, rädda för något som ramlat ner från "skyn". Omväxlande regn och uppehåll och fortfarande inget väder som lockar till promenader ;-)

Igår fick vi oväntat och kärt besök av B:s äldsta dotter Annika och hennes två barn, Molly och Ludvig. Herrejesus så överraskade vi blev, de har nog inte varit här på minst 5-6 år. Dubbelt så kul då att de hittade hit, äntligen. Hon har tidvis inte mått så bra och det är väl anledningen till uppehåll i kontakten, både med oss och med sina systrar, vilka kommer ett par gånger om året i alla fall. Nu var hon pigg och glad och på väg till sin "kille" i Tågarp där han driver ett lantbruk + har ett "vanligt" jobb också. Tyvärr glömde jag, som vanligt, att ta fram kameran, men det kommer ju fler tillfällen nu, förhoppningsvis.

Idag har jag varit rökfri i 1 år och 35 veckor och det har i sin tur genererat ca 28.000 kr i sparade pengar. Dock har jag varit tvungen att "nalla" av dem eftersom jag bara fick aktivitetsstöd för 4-5 dagar på 1976 kr och lönen från Solljungahälsan kommer först i oktober. Tuffa tider vill jag lova!! B fick ett glapp emellan a-kassan och aktivitetsstödet så där blev det inte heller mycket att hurra för. Dock är jag oerhört tacksam att jag vaknade en måndagsmorgon för så pass länge sedan och inte kände något röksug. Tänk om det varit lika lätt för alla som vill sluta röka!! Jag har försökt flera gånger förut och jag säger som så, det är inte svårt att sluta röka, det är bara så svårt att inte börja igen!!

Mellansonen Max ringde ett "social call" igår (det brukar han göra då och då) medan han var ute och gick med vovven Ellie, en busig liten Jack Russeltjej. Han och fästmön Anna bor i Göteborg och snart skall de resa på semester till New York, men först skall han på en liten turné, men den 14-15 oktober dyker de upp här som hastigast, Ellie skall vara hos Annas mamma, som bor här i närheten, under tiden de är bortresta.

Har diskat och städat lite idag på förmiddagen och funderar nu på om jag skall göra slag i saken och ta hand om äpplena som ligger därnere i köket. En liten enkel äppeldessert kanske, kan bara inte se dem ligga och ruttna och au naturel äter vi inte så många. Dags sedan också att kolla lite repriser på TV, försökte titta simultant på "Körslaget" och "Här är ditt liv" men missade nog hälften av båda.

Nästa helg bär det av till Cissi i Råby utanför Nyköping och träff med GI-peppisarna. Måste kontakta Jessie som jag skall samåka med och vi skall också hämta upp Helena i Fröslida. Det kan bli en spännande tripp för Helenas dansksvenska gårdshund Curry väntar valpar precis i anslutning till helgen och kanske hon får följa med på resan om hon inte redan valpat. Jessie är en mästerfotograf och det kan bli verkliga kanonbilder i så fall.