söndag 21 augusti 2011

Inte flugornas krig utan krig mot flugorna!!!

Nä, riktig så tillbringar jag inte dagen. Jag började med en halvtimmes skön promenad kl 7.30. Ingen blås, behaglig temperatur +17°, lätt dis och sol som började tränga igenom. Grannens kalvar kikade nyfiket på mig och min egen lilla Stina trippade med mig en bit. De andra katterna låg och slöade.
Sedan blev det frukost, ganska sen jämfört med vardagarna, och jag läste tidningen och löste söndagens kryss.

Eftersom vi bor lantligt i ett över 100 år gammalt hus som inte är så stort, har vi ett litet, litet kök utan plats för diskmaskin, så jag tog hand om en "megadisk" som maken uttryckte det. À propos diskmaskin så kommer jag att tänka på när yngsta barnbarnet var ca 5 år och var mycket förundrad över att farmor inte hade diskmaskin, då kom kommentaren från honom helt spontant: Men farmor har du dator????? Ja, ja, det ena utesluter ju inte det andra, hihi.

Det är många somrar sedan vi hade så enormt mycket flugor och det är flugskitsprickar i princip överallt. Jag torkar, torkar och torkar och det verkar bara bli fler. Vet inte hur många jag slår ihjäl varje dag och sprutar med Radar. I gengäld har vi varken getingar, mygg eller annat otyg i år. När man börjar med städning så leder det ena till det andra och egentligen hade jag inte alls tänkt städa idag, men lite blir det. Skall också klippa gräset som växer så fort, behöver klippas två gånger i veckan och maken och jag brukar turas om med denna syssla.



Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, Carls bröd, kalkonfilé, liten tomat och kaffe.

Eftersom jag inte har några färdiga planer för mathållningen idag, så fyller jag på med det senare. Nu skall jag ut och dra igång gräsklipparen, puh!

                                                          
Lunch: Omelett, gravad lax, hovmästarsås, sallad, tomat    
Mellis: Chokladkaka à la Carl, kaffe
Middag: Kalvfärsbiff, kapriskeso