onsdag 21 oktober 2009

Ärtsoppa på en onsdag?!

Kom inte ut på promenad förrän kl 9.20 idag och då utan stavar men med lurarna i öronen. Stegade på ner genom byn och ut på väg 13 och styrde kosan mot Össjö till Gerry och Jaana. Det tog 1,5 timme och sista biten var jag rätt öm i fötterna. Ingen verkade vara hemma där trots att alla bilarna stod på gården. Jag ropade "hallå" lite försiktigt ett par gånger, vet ju att Gerry jobbar "natt" den här veckan och tänkte att han kanske sov fortfarande. Jag började pyssla lite i köket med disk och skulle just sätta på kaffe när Gerry dök upp, han hade varit hos "Rönne" och hälsat på. Strax därpå kom Jaana ner från ovanvåningen där hon legat och vilat (har besvärligt värk nu) och då fikade vi. Orkade inte gå hem igen så Gerry var snäll och körde mig.

Eftersom det inte hade blivit någon frukost och klockan nu var 13 åt jag en rågkuse med pannbiff och lök och drack en mugg kaffe. Körde till Oj i Åstorp (de firar 25-årsjubileum) och köpte bl a färsk kyckling för 19:90 kr/kg, bananer 6:90 kr/kg, 2 kg morötter för samma pris, Oj:s hemlagade ärtsoppa och dito bruna bönor, kattmat m m.

Nu skulle jag äntligen prova råsaftcentrifugen. Läste bruksanvisningen, plockade isär och ihop den ett par gånger för att säkert veta hur det fungerar och sedan var det dags. Stoppade i massor med morötter, en del i mindre bitar, och fick i ett nafs drygt 3 dl morotsjuice, som smakade hur gott som helst. Undrar vad jag mer kan testa för olika saker i den? Tar gärna emot tips!

Till middag åt vi ovan nämnda ärtsoppa. Den var god, men jag öste i mera timjan och om jag hade gjort den själv hade jag nog låtit den koka lite längre, tyckte nog ärterna var lite i hårdaste laget. Tror inte de skall vara "al dente", eller hur? Efter soppan åt vi plättar med blåbärsglass, något jag väl egentligen inte borde stoppa i mig, men någon gång kan man väl göra ett litet undantag.....

Antal steg idag: 17.783. Hmmmm, blev det inte fler? Tycker jag har gått hur mycket som helst!