måndag 28 november 2011

Tebax igen, långt om länge

Har jobbat som en galning sedan vi började förebereda flytten på jobb och även efter det, trots att jag varit sjuk hela tiden. Har fått fler och fler mediciner och blev bättre men sedan försämrades jag igen, vet inte varför, alla prover har hittills varit helt u a. Men, idag har jag i alla fall landat på Fuerteventura, efter många om och men med stormen Berit som hot och ett ont höger öra igen. Jag tänker i alla fall förmedla lite vad jag har för mig härnere den här veckan, för de som fortfarande orkar kika in här.

Började med en tur till Sturup Airport Hotel igår eftermiddag i full storm, jag checkade in och mycket nöjd med rum och dygnetruntservice. Åt en god middag bestående av kantarell- och västerbottenostpaj, sallad, bröd, melon och som toppen på allt Serranoskinka, rikligt med sådan. Ett glas rödvin och en Ramlösa citrus blev bra till det. Sen blev det slötitta på TV till 00.30 och mediciner. Svårt att somna med stormen som tjöt och rutor som klapprade (eller om det var taket?) Hade ställt väckningen på 4.00 men vaknade redan en halvtimme innan och kikade på nyheter och väder innan det var dags för en dusch. Tack och lov hade stormen bedarrat. Gick till den allra härligaste frukostbuffé klockan halvfem. Har inte upplevt en liknande frukost sedan jag var på Varbergs Kurhotell för rätt många år sedan. Jag är ju inte så bra på att äta frukost men här är ett litet urval på vad som bjöds: Kokta ägg (lösa och hårda), stekta ägg, äggröra, pannkakor, korv bacon, oreäkneligt antal sorter av fil, yoghurt osv med lika många sorters müsli, nybakta bullar, grovt och fint bröd, toast, knäckebröd. smör, bregott, flora, becel, fem sorters ost, leverpastej, skinka, rostbiff, salami, saltkött, massor med olika marmelader och kaviarsorter, grönsaker, färskpressad apelsinjuice (det gjorde man själv), te, kaffe, choklad i olika varianter. Önskar jag tagit ett kort av den buffén.

När jag checkat ut från hotellet tog 5-6 minuter att gå till incheckningen till flyget och där var det redan lång kö, men det gick ändå ganska smidigt och vi lyfte på utsatt tid kl 7.15 och landade på Fuerteventura kl 11.15 lokal tid = svensk tid 12.15. Transfern tog en dryg timme på grund av många stopp innan vi kom till "mitt" hotell som jag är helnöjd med:  Design Hotel Bahia Playa

Incheckning var hur kul som  helst, en spansk kille som pratade engelska snabbare än en engelsman och likaså hanterade han tyskan. Eftersom precis allt ingår var det mycket han skulle redogöra för, bl a tider till alla olika aktiviteter, mattider och var allt fanns. Lustigt nog ligger receptionen på plan 2 fast det är i gatuplanet, förklara det om ni kan..... Vid indcheckningen träffade jag ett trevligt par från Karlshamn  som blev lika förvirrade som jag och eftersom våra rum inte var helt färdigställda fick vi äta lunch först. Det var också en enorm buffé med olika kötträtter. grönsaksrätter, såser och så förstås den berömda saltpotatisen och även goda hemgjorda pommes frites. En mojo rojo och en mojo verde, två såser som var jättegoda, men så starka att jag började svettas enormt.

Efter lunchen, som också var god, var det dags att inspektera rummet. Så fräscht och snyggt men tyvärr vetter balkongen mot alla palmer och andra växter i poolområdet, men i gengäld är det ju ingen insyn :-)  Tjusigt vikta badlakan som två svanar som bildade ett hjärta stoltserade på sängen och en flaska skumpa med vackra glas på ett bord. Jag tog kort med kameran som jag inte har datorsladdar med till, och nu är det försent att ta kort med mobilen, för jag ju redan invigt duschen. Förresten, när jag hade duschat och skulle klä mig i rena kläder så upptäckte jag att flskan med Mollipect hade läckt, trots väl inlindad och försluten i plast och tyg, så det blev till att tvätta lite ;-))

Lite seenare gick jag ut en runda och kollade byn, men här finns inte mycket. Hittade bara en enda affär, Eurospar, som inte ens har den kräm svärdotter Jaana önskade sig, buuuu. Passade på att "hyra" en poolhandduk, deposition 10 euro som man får tillbaka vid återlämnandet och en safety box på rummet för 140 euro i en vecka. Man ställer själv in koden och gissa...... jag tog den vi hade på jobbet i det förra huset. Det kan aldrig en spansk tjuv lista ut, hehehe

Nu har klockan hunnit  bli sju min första kväll här i Tarajalejo, vrickar tungan på det ordet, och trots att jag nyligen duschat är jag svettig igen. Tror nog det beror mina mediciner och inte på klimatet, önskar så att bli helt frisk igen.....Har inte varit på linedance på flera veckor och missar avslutningen i morgon också. Tror jag skall kolla vad som bjuds till middag idag, måndag är det inget särskilt program här, de kallar det relax och det behöver jag. Andra kvällar är det tema som orientalisk afton, Texas barbeque, lördag morgon kl 8 breakfast at Tiffanys etc.

Hasta la vista mis amigos