söndag 10 juli 2011

Skön söndag med växlande lätt molnighet och behaglig temperatur. Grannarna har vänt höet fyra gånger idag (det regnade lite i natt) och har nu börjat bala och köra in det. Doftar sommar....
Själv har jag suttit ute och löst korsord, hängt en maskin tvätt, ätit lite bigarråer och i största allmänhet tagit det ganska lugnt. Var på McDonalds vid Skåneporten och köpte lunch (fast varken jag eller B är så förtjusta i det), bara för att jag tvunget vill ha deras Coca-Colaglas. Får hålla ut fyra veckor till om jag vill ha alla glasen och det vill jag ju, puh....

Igår var jag hos äldste sonen med familj och inspekterade hans sargade underarm som såg ganska beskedlig ut under plåstret, men det visade sig inte vara så himla långt men desto djupare. Muskel och fascia suturerat med fyra stygn och i huden satt sju suturer och han hade riktigt ont emellan intagen av Tradolan. När jag var på väg hem så kom mitt ex, dvs pojkarna pappa, och sedan kom en kompis till dem och allra sist kom mellangrabben med fru och jag blev helt "inparkerad". Vi satt ute och fikade och hundarna busade och det var så trevligt. Ungdomarna skulle grilla på kvällen.

Jag kom inte iväg därifrån förrän strax före tre och då hade affären hemma redan stängt. Som tur var fanns det några potatisar kvar hemma att koka till laxsidan som var överströdd med goda örtkryddor samt ett lager magert bacon ovanpå. Tillagades i ugnen  och serverades med en kall sås baserad på creme fraiche och majonnäs med röd stenbitsrom och gräslök. Mmmmm, det var riktigt gott.

Sveriges damfotbollslag vann VM-kvartsfinalmatchen idag över Australien med 3-1, bra gjort. Nu möter de Japan i semifinalen. Japanskorna slog ett övermodigt Tyskland i sin kvartsfinal. Semifinalen går i Frankfurt på onsdag. Heja Sverige!!! Det var en rafflande kvartsfinal mellan USA och Brasilien, med förlängning räknat varade den i 123 minuter och då stod det 2-2. USA vann efter straffläggning och möter Frankrike på onsdag.

Kvällen avrundas med "Solsidan", "c/o Segemyhr" och en verklighetsbaserad thriller/spionhistoria "Breach".