måndag 15 augusti 2016

Som sagt var....

...inte höll planerna för idag alls. Jag körde in till Klippan för att dels fixa pengar till grannen och det gick ju hyfsat, men fick göra flera uttag eftersom det tydligen finns ett maxbelopp för automatuttag. Dels skulle jag ju se om frissan hade tid för klippning, vilket hon inte hade, dels skulle jag lämna igen en bok på biblioteket men där var det stängt just idag, både i Klippan och hemma i byn. Gick in på Netto och handlade lite rökt lax, gravad lax, ägg och ost och sen styrde jag hemåt igen.

Det blev heller ingen städning av övervåningen utan jag passade på att vara ute i solen fick klippt gräset och sprutade ogräs på båda infarterna. Vem vill jobba inomhus när det lovas sämre väder framöver, igen? Inte jag! Fixade lite lunch, matjessill, kokt ägg och grekisk yoghurt och tog en mugg kaffe ute.
Kände mig lite uttråkad och rastlös så det blev en eftermiddagspromenad på 45 minuter i solen, härligt! Under promenaden såg jag flera torkvindor fulla med tvätt och tänkte att varför hade jag inte tvättat idag när det var så fint torkväder.... Ja, ja det kanske går bra i morgon förmiddag också, annars har jag ju torktumlaren i nödfall.

Alltsedan första besöket hos veterinären med Nicke i maj/juni har receptionisten där klantat till det med anmälan till försäkringsbolag och fakturering. Detta har lett till att jag har betalat hela summan själv, men veterinärmottagningen har fått betalt för min del av Folksam. Efter det fick jag ytterligare krav på 140 kronor, men har aldrig fått någon faktura med varken det numret eller beloppet. Undrar om hon debiterat fel kund? Hörde av mig dit i mitten av juli och bestred summan och påpekade att jag skulle ha avdrag för försäkringsbeloppet, men hon hade semester då och skulle återkomma i augusti. Snacka om att jag blev urförbannad när jag öppnade posten idag och får en påminnelse på 140 kr! Där ber hon mig betala snarast eller kontakta henne. I juli lämnade jag kopior på alla mina betalningar och de skulle hon få när hon åter var i tjänst, men tydligen har hon inte kollat upp det. Alltså måste jag köra dit i morgon igen för att få ordning på det hela och pengar tillbaka, men hon verkar inte klara ut sådant, så jag får väl be hennes chef hjälpa till. Himmel så irriterande!

Idag har jag faktiskt inte kollat alls på OS (nästan) utan lite sammandrag bara. Såg lite av Lotta på Lisebergs sista program och nu är det paus i en Beck-film, hoppas kunna sova lite i natt, men får väl se om det blir slafen eller soffan framför OS på TV:n. Kvällsmaten bestod av gravad lax, keso, kokt ägg och hemmagjord hovmästarsås. Jättegott! Jag äter inte så mycket rött kött utan det blir väldigt mycket fisk och kyckling, men någon dag skall jag nog göra något med köttfärs, det var länge sedan. Hamburgare med bacon, ost och sallad och kanske lite dressing...

Lunch


Kvällsmat
 Nej, nu fortsätter Beck-filmen. Ha en fortsatt trevlig kväll om ni inte måste sova och gå till jobbet i morgon.



Sprucken planering...

Bildresultat för snoopy monday


Det blir inte alltid som jag tänkt mig! Idag hade jag planerat en städdag, framför allt på ovanvåningen behövs det en rejäl omgång, men vädret är fint med go´ värme ute och sol. Igår var det hyfsat väder också och då passade jag på att rensa lite ute i trädgården, knipsa vissna blommor, räfsa upp löv och nerfallna äpplen. Fick också ansa en förvuxen hagtornshäck lite grann, enbart för att komma åt balkongmattan som blåst ner tidigare, nu hänger den på tork.

Bildresultat för duane bryers hilda autumn 
Eftersom inte överföringen till grannens konto fungerade måste jag in till Klippan för att ta ut cash i bankomaten. Då skall jag passa på att handla lite på Netto och se om jag kan få en tid för klippning, vet inte riktigt hur mitt hår är, bara lurvigt och lockigt, usch! Behöver något mer lättskött och kort, vattengympan börjar om en månad ungefär då badhuset är färdigrenoverat. Nu tar det en "evighet" att blåsa håret torrt och inte blir det snyggt heller.

Min mage är inte alls kompis med mig sedan igår kväll. Vet inte om det beror på penicillinet eller magen. Frukosten igår var helt ok med ostomelett, men sedan kanske det blev lite för bra med fetaostgratinerade rödbetor, toppade med chili. Det var en stor portion och kanske blev det för svårsmält för nu lever verkmästaren i magen rövare. Skall nog försöka ta det lite lättare idag.

Nåväl, får se vad denna dagen för med sig, är ju ledig idag och i morgon och om vädret håller i sig behöver gräset klippas innan jag skall jobba resten av vecka. Är för all del ledig på förmiddagen (om jag vill, bestämmer själv) men då är gräset så vått av dagg, så det blir inte bra. Armen verkar läka bra, har bara lite ömhet och rodnad kvar. Märkligt nog känns det mest i det minsta såret, men det är kanske djupast.


Nej, nu är det hög tid att göra mig i ordning och köra in till "byn" och uträtta mina ärenden. 

Bildresultat för see you later alligator