fredag 29 juli 2011

Fredag, hurra!!

Det blev inget handlande på vägen hem igår. Ingen inspiration till middag heller utan det slutade med att jag gjorden en rejäl räkmacka med ägg och majonnäs och B slök en tallrik med blåbär, banan och vispgrädde. Lagom mätt tittade jag sedan på "Halvåtta hos mig" där det bland annat bjöds på kantarellfyllda ravioli till förrätt, marinerad lammfilé till varmrätt och någon sorts chokladdessert som avslutning. Sedan tittade jag på "compulsive hoarders", två stycken damer vars hem var fullkomligt "nerlusade" med en massa skräp. Den ena hade massor med hundar och katter som förorenat och tuggat i allt + plus att hon hade barnen hos sig. Hoppas det ordnade upp sig och höll i sig ´även efter programmet. Fy så äckligt men synd om människor med sådana problem och manier.

Ännu en dag i receptionen med bara en doktor, en sjukgymnast och två sköterskor. Det bådar för en hyfsat lugn dag. Dock går sekreterarkollegan hem kl 12.15 så då får jag både ta receptionen och skriva remisser och journaler osv. Men, i gengäld har jag tagit komp på min korta måndag, 5 timmar, så jag har tre hela lediga dagar framför mig, yipeee! Har inte heller någon lunch med mig idag eftersom det inte blev några middagsrester igår. Om möjligt skall jag försöka klämma i mig ett femte burgermeal på McDonalds och därmed bärga hem det femte och näst sista glaset ;))

Nehej, det blev inget meal och glas idag. Bilen svängde runt i rondellen i stället för att köra rakt fram. Det blev en vegetarisk paj med gröna oliver och vitlöksdressing, inte den bästa jag ätit men jag blev mätt. Får offra mig på lördag eller söndag och skaffa glaset då.

Snörvel råkade ju riva mig på utsidan av höger underarm för en vecka sedan och allt har sett fint ut tills igår, då började det rodna runt om men kändes inte varmt. Idag är det lite svullet, rött och ömt. Fått Terracortril med polymyxin b-salva av syster Mona som förhoppningsvis gör att det lägger sig. Hon sade att man alltid ger penicillin vid kattbett/rivsår. Jag har ju heller aldrig blivit stelkrampsvaccinerad.