tisdag 3 februari 2015

LCHP vs LCHF

God kväll!

För tillfället känns det som jag äter ett mellanting mellan LCHF och Dukans LCHP.
Jag snålar med kolhydraterna, är inte så himla generös med fettet och äter ganska mycket protein. Då blir det ju Low Carb,  Less Fat, High Protein, dvs LCLFHP. Nu blev det krångligt, men det fungerar för mig.
Idag har jag varit ledig och bl a tagit en promenad på en timme och det renderade 5 km. Det hade kommit en del snö som lyste vackert i den bleka solen. Någon mer motion blev det inte idag. Jag var och hämtade min fotogenlampan som jag köpt via Tradera, den var fin men mycket mindre än jag trott. Får se var den platsar någonstans. Måste köpa mer lampolja men det har inte funnits i de affärer jag besökt, får köra till Lantmännen eller Biltema i stället.
I kväll har jag förstås tittat på Biggest Loser och även Farmen dessförinnan. Lite kul att se i morgon vem som har lyckats sämst och  åker ur BL. Håller liten tumme för att det skall gå bra för gröna laget den här gången smiley 
Farmen är som vanligt full av avundsjuka, egoistiska och griniga människor. Nu var nykomlingen från torpet inte välkommen men fick immunitet. Tror storbonden håller fast vid att välja Ylva som förstekämpe.

Dagens mat:
Frukost: Kvarg citron-lime 0,2%, keso och linfrö
Lunch: 1 kryddig korv, Sremska, från igår + gurka och tomat samt vitlöksgroddar
Middag: Pulled pork, rotsaksgratäng och brysselkål
Kvällsgott: 1 Allevo bar blueberries, 40 g mörk choklad >70%


Vitlöksgroddar är något nytt jag hittade på Ica Maxi, där köpte jag också rödbetsgroddar men har inte hunnit smaka dem ännu. Den kryddiga korven, Sremska, är väldigt stark och smakrik, den är kryddad med både chili och vitlök. För övrigt är jag enormt förtjust i vitlök och använder det så ofta jag kan. 

Nu är jag lite trött och tänker krypa till kojs och läsa en stund. Må så gott!