måndag 9 november 2009

Ljus i mörkret

Var och handlade på Lidl i Åstorp idag och hittade ett helbilskapell för fyndpriset 129 kr. Tänk om det funkar så jag slipper skrapa rutor och borsta bort snö i vinter, då är det en billig "investering", har ju så litet garage att bilen inte får plats!!!

Oj, nu kommer två bamsiga skåpbilar in på gården. Det är takläggarna, Ragnvalla Bygg. De skulle ju inte komma förrän tidigast slutet i veckan. Det lastar ut byggställningar och sätter upp dem idag och i morgon börjar de riva det gamla taket. Jisses, katterna blir väl dödsförskräckta och vågar väl inte gå ut nu. Peter, bossen för Ragnvalla, tycker vi skall ta ner granen vid husknuten, alltså den som Pelle satt fast i när han var nyinflyttad här. Granen växer in i taket och det är ju inte så bra, så den får de ta ner. Undrar om de forslar bort den också?

Har "slängt in" lite olika ansökningar på jobb och idag kom det meddelande från rättspsyk i Hässleholm att de mottagit 48 ansökningar. Hur i hela friden skall man övertyga dem om att en 60-årig "tant" är den lämpligaste? Trodde inte det fanns så många arbetssökande medicinska sekreterare häromkring. Är väl bara att hoppas och hålla tummarna.

Jag hoppas ni alla har det bra i höstmörkret. Själv tänder jag "miljoner" kronljus, värmeljus och aromalampor om eftermiddagarna och kvällarna. Tycker det är hur mysigt som helst. Det mörknar märkbart tidigare nu om dagarna. Nu, kl 16.03, har det börjat regna igen, får hoppas att det åtminstone blir uppehåll i morgon när de river taket.

Slut för idag och tack för idag.