onsdag 7 september 2011

Totalt kaos på jobbet

Redan onsdag! Idag är jag ensam sekreterare och har tre doktorer att serva, varav den ene är en stafettläkare som bara är hos oss den här veckan. Det innebär att alla hans diktat bör vara utskrivna och klarar när han lämnar oss på fredag eftermiddag, puh! (Dessutom är han av utländsk härkomst och det är aningen svårare att tolka vad han säger). Kan ju alltid hoppas på att det inte dyker upp en mängd akuta patienter ;-)

Jaha, med facit i hand kan jag konstatera att dagen blev allt annat än lugn. Redan innan vi öppnade mottagningen stod den en liten tant utanför med akuta besvär och sedan har det fortsatt med allt möjligt strul hela dagen. Dessutom fick vi "möblera om" hyrläkaren som vi har den här veckan, han har huserat i barnmorskerummet måndag och tisdag och ingen hade väl tänkt på att barnmorskan skulle börja idag!!! Han verkar tålig för han nöjde sig snällt med att sitta i ett "syrrerum" som dock har en brits och handfat. Där får han vara resten av veckan hoppas jag, annars vet jag inte var jag skall placera honom

Positivt idag var när verkmästaren på bilverkstaden ringde och berättade att jag var välkommen att hämta min nyreparerade, krockskadade (inte mitt fel) bil. Vi hade avtalat fredag så jag blev glad över att den redan var klar, hyrbilen ogillade jag i högsta grad. Liten ful (?) Renault Clio, säkert snikversion, med bullrig kupé, taskigt ax och en pyttemotor på 1200 cc och 75 hk, fy för den lede, skulle aldrig köpa en sådan bil. 

Var hungrig när jag kom hem så jag fixade till en kycklingpanna, strimlade och stekte bröstfiléer, brynte champinjoner och purjolök i var sitt stekjärn och blandade i hop det. Filéerna hade jag fräst med tomatpuré och tillsatt salt, peppar, chiliflakes och lite matlagningvin, Allra sist lät jag alltsammans puttra med Milda mat 4%. Tyckte själv det blev gott och det gjorde maken också. Han fick potatis till coh jag gjorde blomkålsmos.

Fick till morgon- och lunchpromenad men var för trött för någon som helst aktivitet på kvällen, det blev soffläge och nu är jag snart mogen för sängen. Det har stormat ute och jag hoppas det mojnar tills min morgonpromenad i morgon bitti.

Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Kesofrutti, kanel, kaffe
Lunch: Rökt mager (3%) skinka, keso, mager brie
Middag: Kycklingpanna, blomkålsmos