måndag 4 juli 2011

Oj, säger det igen, wow vad tiden går fort. Helgen redan över och första dagen på ny arbetsvecka gjord. Slutade tidigt, 12.30, idag. Lördagskvällen bjöd på århundradets (?) värst åskoväder med fullkomlig storm, buskar och träd låg nästan horisontalt och regnet piskade ner och bildade stora pölar som inte sjönk undan på lång tid. Strömmen gick två gånger men kom tillbaka ganska snart igen. Söndagen bjöd på sol och värme och jag njöt med korsord i trädgården.

I förra veckan lämnade jag ju tre "balkonglådor" till syster Cathrine för vidare befordran till hennes man Thomas och idag fick jag dem tillbaka med en fantastisk plantering med pelargonia, tagetes, lobelia, och något som heter mille någonting och är en hängande minisurfinia. Så himla fint!!! Och billigt, bara 400 kr för tre lådor. Han lät framföra att nästa år kan jag höra av mig lite tidigare då det finns fler växter att välja på och det skall jag absolut göra. Skönt att slippa "jaga" växter själv och lämna allt till proffset! Kolla så fint det är:


Minns inte om jag berättat om en katt som kommit och hälsat på vid flera tillfällen och dessutom övernattat hos oss. Han är hur kelig som helst, men fruktansvärt hostig och snuvig. Jag har tvättat hans rinnande ögon och droppat Fucithalmic och det verkar ha hjälpt lite. Undrar om hans husse/matte har blivit sjuk och inte finns hemma, han går iväg ibland som för att kolla läget "hemma" och sen dyker han upp igen här. Det är väl en "bonnakatt" men han har en märklig päls som är helt ljus i botten som en siames och med mörka täckhår över. Han äter helst burkmat och igår käkade han kycklingben och torrfoder går ned i nödfall. Ingen tycks sakna honom vad jag kan se på anslagstavlan i affären och kanske husse/matte har blivit sjuk eller (hemska tanke!!) flyttat och inte kunnat/velat ta honom med sig. Eftersom han är så förkyld och snorig kallar vi honom "Snörvel" och så här ser han ut:



Nu mognar körsbären/bigarråerna för fullt och jag har plockat ett par kilo som jag tar med till jobbet i morgon, finns ingen möjlighet att vi kan äta allt själva. En del hänger ut över häcken och alla är välkomna att ta för sig.

Nu är det dags för ett hopp in i duschen, tempen är cirka 22° ute och minst lika mycket, om inte högre, inomhus. Det fläktar inte alls trots tvärdrag och nätterna blir en pina. En sarong på kvällen och ingenting alls på natten, så får det bli tills vidare.