söndag 6 september 2009

Nu är det verkligen höst!



Har faktiskt varit för trött för att skriva här! Tre dagar på raken på nytt jobb med nya program att lära sig tar på krafterna för en "gamling" som jag ;-)

Hittills vet jag bara att jag skall vara där måndag-tisdag som kommer nu, men gudarna skall veta att det inte räcker på långa vägar för att de skall komma ikapp med dokumentationen. Det är nog så att ägarna, som inte drivit vårdcentral/läkarmottagning innan, vet hur mycket en doktor producerar per dag och som skall journalföras, scannas etc. På ett par läkare har vi kommit till 17-27 augusti, men en släpar efter sedan 24 juli!!! Rena katastrofen och jag undrar hur det ställer sig till bestämmelser om patientsäkerheten osv. Det tar ju faktiskt veckor att skriva ikapp, men jag tror inte någon mer än sekreterarna vet hur lång tid det egentligen tar.



De senaste dagarna har vädret varit uselt med rejäl blåst och skyfall, igår kväll var det tillika ett oherrans åskväder.

Min "stackars" stora fina änglatrumpet har blåst omkull ett par gånger men tack och lov inte brutits av. Måste försöka "förankra" den på något sätt! Nu, söndagmorgon, blåser det fortfarande ganska friskt, men solen skiner i alla fall och det är 14° i skuggan. Det är för blött att kunna klippa gräset och det växer ju fortfarande alldeles för fort. Jag har i princip inte gjort något nyttigt igår och tänker nog lata mig idag också. Möjligen köra en maskin tvätt....

Har köpt DVD:erna med "Svenska hjärtan",

alltså de som man köper tillsammans med kvällstidningen. Det har kommit ut två än så länge (det kommer en i veckan) och igår eftermiddag tittade jag på den första och kanske ser nummer två idag. Pratade med yngste sonen i nästan en timme igår, alltid lika roligt. Han är i full gång med planering för sin semester i oktober. Det lutar åt en resa till Thailand med bäste kompisen. Litet problem bara med hans två katter och passning av dem, men det löser sig alltid på något sätt.

Svärmor fyller 87 år idag, men vi var där redan igår eftersom alla andra, dvs barn, barnbarn och ev barnbarnsbarn, uppvaktar idag. Jag tycker hon har magrat mycket och hon säger att hon har ont i både rygg, mage och att det gör ont att sitta. Inte konstigt när man inte har något "sittfläsk" heller. Hon har stomi sedan tidigare och har länge haft svårt att tåla viss mat och med dålig aptit blir det ju inte bättre. Inte lätt att vara gammal och försöka acceptera sina krämpor!! Hon har också blivit otroligt glömsk bara på senaste halvåret, hon märker det ju inte själv när hon frågar samma sak för fjärde eller femte gången på en halvtimme, men vi upplever det lite genant faktiskt.

Nehej, nu skall jag i alla fall gå och tvätta mig, borsta gaddarna och klä på mig, Kan ju inte sitta här i morgonrock hela dagen, eller hur. Kanske man skulle gå ut och få lite frisk luft också. Småpellarna har busat hela morgonen men har slocknat nu mitt i stora dubbelsängen, inrullade i överkastet.