fredag 18 december 2009

Brrrr!

Ursäkta språket men vad i h-e har hänt? Kommer hem efter jobbet vid 17-tiden och det är satan så kallt inne. Bara 13.9°. Herregud, värmepumpen ger inte full effekt, element i köket är avstängt och jag går med dunjacka inne! Detta är ju inte klokt. Har börjat elda för fullt i pannan men det tar ju sin lilla tid innan den får upp värmen. Måste vi investera i ny värmepump till råga på allt elände med taket, eller? Blir så trött på sån´t här!
För övrigt har jag haft en mycket bra dag på jobbet och ser fram emot helgen.
Återkommer när jag fått upp värmen och fingrarna inte känns stelfrusna längre, hihi.

Fredag 18 december kl 5.12

Vaknat jättetidigt idag!
Jaha, det var ett bra tag sedan jag skrev något här och har fått påstötningar från olika håll att jag får skärpa mig. OK, har väl saknat inspiration och tiden går så fort och det händer så mycket. Sedan sist har det blivit riktig vinter med snö och många minusgrader och det gillar jag. Fick precis lagt på vintersulor på bilen kvällen före snöfallet, wow vilken timing!

Vad har jag annars haft för mig då? Jag har bland annat varit på sista sammanträdet för året i kyrkofullmäktige där jag åt en jättegod och saftig lussekatt, som blev den enda i år + att vi fick var sin jättefin julstjärna. Har också för första gången fixat rödkålen själv (gjorde ju brunkål dessförinnan) och den blev kanongod.

Jag har också jobbat och trivs jättebra med det och igår fick jag en anställning på 100% på Solljungahälsan och jag ber att få tacka för alla gratulationer jag fått på Facebook. Nu skall chefen och vi sekreterare få till ett schema som passar oss alla och fördela ansvarsområdena. Kan bli lite knivigt eftersom en av oss (vi är bara tre sekreterare) inte är så speciellt hågad att göra så mycket och gärna bara "rantar omkring" och det händer inte så mycket mer. Ser i alla fram emot 2010 nu. Lite märkligt var att det stod i mitt personliga horoskop för onsdagen att det skulle ske något positivt angående arbete. Trams, tänkte jag, skulle ju bara in till Ängelholms sjukhus för en CT sinus. Men si, på kvällen ringer verksamhetschefen och erbjuder mig jobbet redan från nästa dag. Ja, vad skall man tro?

Som sagt har jag gjort en CT sinus efter att nu "lidit" av någon konstig sorts infektion sedan i januari. Låter ju inte klokt att man kan gå så länge utan att bli frisk, men så är fallet och nu hoppas jag få reda på om det går att göra något mera. Bad om brevsvar angående resultatet av undersökningen och det lär jag väl inte få förrän efter helgerna.

Pierre kom hem från Thailand i söndags, Luciadagen, och hade haft tre fantastiska veckor därnere, var nog lite sugen på att återvända dit genast. Max fyllde 34 igår och jag skickade ett sms tidigt på morgonen. Han ringde när jag hade lunch och han jobbar febrilt med ungdomarna som sorterar julkort. Kvällen innan hade han tydligen jobbat till 21.30. Jag tröstade honom med att jag i alla fall inte skickat ett enda julkort, hihi. Det är fortfarande lite oklart när pojkarna och Anna kommer för att fira jul. Just nu verkar Pierre vara ledig julafton men börja jobba juldagen vid 23-tiden och då kan han ju inte fira härnere med oss andra, fy så tråkigt. Hoppas han kan byta "tur" om så i sista stund. Nåväl, vi ses när det blir tillfälle till det, för min del spelar det inte någon roll vilken dag det blir.

À propos Lucia så var jag i kyrkan på kvällningen då och där sjöng både G-kören och Stjärnkören och även vi i församlingen sjöng en hel del julsånger. Det var så vackert och stämningsfullt och kyrkan var "knökfull".

Småkisarna är inte så små längre, de växer snabbt och jag skall försöka få till ett foto på dem, men de är inte så villiga att sitta modell, i alla fall inte när jag tar fram kameran för då sticker de iväg. Första dagen vi hade snö lekte de som besatta och plöjde spår i den. Nu när det är -7-8° verfkar de tycka att det är för kallt och det blir myyyycket korta vistelser ute. I stället sitter de i fönstren och kollar på fåglarna, jag har hängt ut två fågelbord och två hållare med talgbollar och det är riktigt många småpjoddar som hittat hit i år igen.

Nähä, nu är klockan strax 5.45 och det är dags att gå ner och fixa kaffe, hämta tidningen, göra lunchlåda (idag blir det rökt lax, kokt ägg och skagenröra), städa kattlådor + övriga morgonbestyr. Tar ju lite extra tid på morgnarna nu också att skrapa rutor på bilen. Jag har säkert inte rapporterat altt som hänt sedan sist men kommer väl på det så småningom. Skall försöka vara lite flitigare med skrivandet här, roligt att så många har saknat mig, tack skall ni ha.