onsdag 15 mars 2017

Usch, nu stormar det igen! Det viner runt knutarna och fönsterrutorna skallrar, hoppas takpannor ligger kvar, i alla fall de flesta.

För övrigt är ju våren på intåg med blommande snödroppar och krokusar och 7-8 plusgrader ute, vilket ändå inte lockar till utomhusvistelse.



Son vanligt denna onsdag har det varit träff med spanskagruppen och vi har det så jättetrevligt. Efter det körde jag till Lidl i Åstorp och "pantade" burkar och flaskor. Passade på att köpa svarta kalamataoliver med kärnor, min favorit, och så köpte jag tortillabröd som jag skall göra mig en pizza av idag. Den tänker jag toppa med champinjoner, rökt ytterfilé, ost, oliver, lök och kanske något mer. 

I förrgår, måndags, satte jag ner lite gula äter i jorden i en form efter blötläggning ett par timmar. Har läst på nätet att man inte behöver blötlägga, men nog måste det går fortare om man gör det. Målet är ju att får skörda ärtskott, som är infernaliskt dyra att köpa. Detsamma gäller ju vanliga alfalfagroddar, också dyrt att köpa men enkelt att göra själv. Fortsättning föjer.....



Det är inte alldeles lätt att sedan täcka formen med plastfolie, men försöker och sticker några hål i den. Folien är för smal och den vill inte fästa vid formen, arrgh!

Skatorna fortsätter sitt idoga byggande av boet och nu kan jag ju inte såga ner den biten av häcken, får väl i stället njuta av deras kommande barnkammare. Boet växer och vi får väl se hur många ungar det blir som klarar sig.