torsdag 9 juni 2011

Så trevligt med semester

Mmm, njuter i fulla drag av min ledighet. Igår var det alltså dags för lunch med väninna/kollega Margita som jobbar på VC Råå. Hämtade henne där kl 13 (dessförinnan hade jag gjort ett kort stopp på Familia och handla två par sandaletter på Deichmanns, kostade bara 229 kr paret).
Vi körde  till en liten thairestaurang i Bjuv och fick ljuvligt god mat och trevlig service. Solen sken, det var varmt och vi satt ute och åt och drack kaffe, very nice :-))
Efter maten lotsade jag Margita till vår nya mottagning i Bjuv och visade lokalerna och hälsade på personalen. Jag fick intrycket att Margita gillade det. Gjorde en "sightseeing" i resten av Bjuv och var nästan på väg att köra henne hem till Helsingborg när jag plötsligt fick ett infall (olikt impulsiva mig, va?) och så var vi på väg till Ekeby där en gemensam vän jobbar på Achima Care sedan mitten av april och ingen av oss hade träffat vår goa Ingrid på lääääänge. Vi hittade dit utan större svårigheter och gissa vem som blev helt tagen på sängen??? Jodå, Ingrid var i tjänst och höll på att tappa hakan när vi dök upp, hihi. Vi pratade en bra stund och kom överens om att vi måste träffas ganska snart alla tre + en kollega som vi alla känner, Maria på Råå. Jag körde Margita hem, vi tackade varann för en jättetrevlig eftermiddag och jag var hemma i Övarp vid halvsextiden.

Idag har det däremot varit mulet och regn i stort sett hela dagen. vid tiotiden körde B och jag ut med destination okänd. Han ville se havet, jag menade hur kul är det när det blåser, är mulet och regnar, men vi for i alla fall en runda till Farhult, Jonstorp, Mölle, Höganäs, Viken osv. Vi stannade i Hyllinge och handlade på City Gross, det blev färsk sillfilé, hel makrill och lite annat smått och gott. Jättebilligt jämfört med fiskhandlaren i Bjuv, 39 kr för sillfilén och 59 kr för hel makrill. Det blev en "liten" tur på dryga 10 mil, men vad hittar man annars på när det är sånt väder??

Har också köpt ett JoJo sommarkort på Skånetrafiken via nätet idag, då kostar det bara 460 kr mot annars 485 kr och det gäller i hela Skåne från 15/6 till 15/8, bra för B eftersom jag har bilen när jag jobbar. Köpt ny Hemmets Journal, läst lite i den och löst ett korsord och sedan fixade jag sillen,
strömmingsflundror med kaviar, dill och pepparot emellan och det som blir över efter middagen får bli inlagda i ättikslag och rödlök, mums va gott!!




Makrillen får vänta tills i morgon.