måndag 5 september 2016

Natti, natti...



Idag har det gått hur bra som helst. Jag har promenerat x 2, sammanlagt 110 minuter och klippt gräset, vilket tog 45 minuter. Jag har inte varit särskilt hungrig och ätit kanske lite väl få kalorier men E% är perfekt. Kroppen lär ju inte tro att det är svält på bara en dag, snarare kanske skönt att vila efter superslarvet.

Nu har jag också bokat mina vattengympapass ett par veckor framåt, lite ändrade tider som passar mig perfekt. Det skall bli både skönt och nyttigt att komma igång med det. Är så nöjd med min dag och siktar på en lika bra dag i morgon (fast då blir det ingen gräsklippning så lite färre steg lär det bli). Enligt prognoserna skall vädret också hålla i sig med sol och värme ett par dagar till.

 Nu är klockan strax efter midnatt och jag skall pallra mig i säng och läsa en stund och sedan sova gott!


                                                      

Ännu en helg...

...har passerat med härligt höstväder, runt 20° och mestadels sol och några enstaka regnstänkt. Helgen har gått i lättjans tecken, städade ju innan helgen men skulle nog behöva putsa några fönster invändigt där man ser små kattnosar. Det tar emot att vara inne när det är så fint väder, det gäller att ta till vara på dessa dagar.
I förmiddags tog jag en ganska lång promenad, tänkte gå i makligt tempo, men vartefter gick det allt snabbare och tror det är det snabbaste jag gjort, i alla fall på länge. När jag kom hem var jag genomsvettig och törstig, egentligen skulle jag vilja ha vatten med mig men tycker det är besvärligt att kånka med en flaska. Tar igen det på hemmaplan efteråt!

Nu har jag ätit lunch och väntar på att de skall släppa bokningen till vattengympapassen. Badhuset är färdigrenoverat och vattengympan kör igång vecka 37. Det finns fyra pass i veckan, varav ett är för pensionärer och det passet har man flyttat från kl 15.05 till 11.30. Det passar bra för sedan har jag hela eftermiddagen att göra vad jag vill.

Jag har slarvat med maten ända sedan den där smörgåstårtan på jobbet, det har blivit wienerbröd, vaniljhjärtan, Finn Crisp och andra onyttigheter. Nu är det tillbaka till ordningen igen, hoppas kunna följa Bellas motto: Rutin och disciplin. Jag har ju redan lärt mig av henne om orsak och verkan och det stämmer på pricken. Lunchen idag bestod av rökt lax (som inte var den bästa jag ätit), två kokta ägg, gurka och tomat.

Det har blivit dags att klippa gräset igen men det är alldeles för vått, det märkte jag när jag räfsade bort mera äpplen. Det tar ju aldrig slut med äpplena, tror jag vill såga ner det trädet sedan, det står i vägen när jag klipper gräset också. Det andra äppelträdet kan få stå kvar för det står inte vägen.
Det här är bara ett par grenar av hela trädet och fåglarna har hackat i en del äpplen.

Nej, nu skall jag gå ut igen, härligt att man kan gå i bara shorts och linne i september!