torsdag 12 november 2009

Tyst torsdag

Inga takgubbar dök upp idag heller, antar att de väntar på material. Däremot kom en man från Åstorps bleck- och plåtslageri och skulle mäta lite för plåtarbeten, jag vet inte vad, men kanske det rör sig om häng- och stuprännor eller så. Tyst, lugnt och skönt alltså.

Lätt träningsvärk efter trädgårdsarbete och städning så idag tar jag det lugnt. Kör en maskin tvätt, som tyvärr får torkas i tumlaren, dels beroende på vädret, dels på att takgubbarna tagit ner min torkvinda.
"Lille" sonen (>190 cm lång) ringde och vi pratade bort en dryg timme om allt mellan himmel och jord och framför allt hans semesterresa till Thailand 22/11. Han tyckte också det var kul med dokumentationen över takrenoveringen, jag skall försöka fota så mycket jag kan under arbetets fortskridande.

För er som eventuellt inte vet att jag lider av panisk ormskräck (ophidiofobi, ophidia = orm på grekiska), så kan jag ju berätta att mina resmål varit ganska begränsade, typ Mallis och Kanarieöarna för badsemestrar. Varit på Cypern två gånger men där finns det 8 eller 9 olika sorters orm, så det känns lite obehagligt. Men, idag i morgontidningen, hittade jag en liten notis om ormfria ställen jag kan åka till, nämligen: Irland (har jag alltid velat se), Island ( likaså en dröm), Azorerna, Bermuda, Hawaii (låter inte så dumt va?) och Nya Zeeland (ja, det vore väl något!!). Skall kolla runt på olika resesajter och se om det finns något som lockar alldeles extra. Vore på tiden att jag unnade mig något för mina "sluta röka-pengar", en summa som idag uppgår till ca 30.000 kr. Det har emellertid blivit så att ju mer pengar jag sparat, desto "snålare" blir jag med dem. Aj, aj, vilka bekymmer :-)

Middagen idag har jag tagit ur Annika Dahlqvists LCHF-bok, kassler med chiligräddtäcke och till det gjorde jag ugnsbakade potatishalvor med dragon. Gott och starkt!

Såg sista avsnittet för säsongen av Lyxfällan. Jag begriper inte hur folk kan missköta sin ekonomi som de gör. I kväll var det en kille i 30-årsåldern som hade spelat bort nära en halv miljon kronor på nätpoker!!! Det är ju inte klokt och hans sambo visste ingenting om det. Snacka om uppriktighet och förtroende.

Fick ett SMS från min pepparbrudskompis Cissi att hon ådragit sig bröstsmärtor och fått åka ambulans till akuten. Tack och lov inget hjärtfel eller dylikt men jag uppmanar henne å det strängaste att varva ner och sjukskriva sig en vecka åtminstone. Ingen bra kombination med stress och övervikt, det vet du ju Cissi!!! Du måste ta hand om dig själv och vara rädd om dig.

Jag har nominerat min äldste son till Mix Megapols grabbplan till New York och NHL-weekend. På måndag börjar de ringa upp de utvalda. Oh, så spännande och jag kommer hålla tummarna hårt för att han skall komma med. Vet ju att chansen är mikroskopisk, men någon/några skall ju fylla planet, hihi.