måndag 28 februari 2011

Cruisefasen dag 29

Slutade som jag tidigare nämnt 12.30 idag, maken mötte upp då han varit i Helsingborg och vi åt lunch hemma. Efter det körde vi till ICA Maxi i Hyllinge där det fortfarande inte finns något Low Carb-bröd eller Blåbärsdito, fast det står på carbzones hemsida att ICA Maxi saluför det, buuuu. Investerade också i två nya teflonstekpannor, 24 respektive 28 cm i diameter. Jag kan inte begripa varför våra stekpannor "förlorar" sin fina beläggning efter bara något år eller så, tycker jag köper nya alltför ofta. Nu har jag i alla fall tre som är kanonbra.

Har ju en längre tid haft myyyyyycket dåligt samvete för att bilen är så genomsmutsig och tänka sig...idag fick jag ändan ur vagnen och körde till en sådan där självbetjäningstvätt och körde både "förtvätt", vanlig tvätt, vax och sköljning, allt med högtryck. Eftertänksam som jag är ;-) så tog jag biltvätten efter inköpsrundan, vis som jag är av skadan att jag brukar bli ganska blöt av dylik aktivitet.
Den gamla trotjänaren blev ren, blank och fin, nu skall bara en del grus på mattorna inuti + avtorkning av instrumentpanel och fönsterputs verkställas. Hmmm, kanske får ge den en skvätt motorolja också......



Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Yoghurt, linfrö, te
Lunch: Kycklingwok (middagsrest från igår), alfalfagroddar, Carls bröd, cream cheese
Middag: Fiskbiffar, keso/kvargröra med röd stenbitsrom + rödlök, alfalfagroddar


Mina egenkomponerade fiskbiffar uppskattades även av maken och det kan tilläggas för dem som inte vet, att han varit verksam som kock i 25 år (dock inte längre). Om någon är intresserad av receptet så kommer det här:


Fiskbiffar: 

400 gr torskfilé (går ju bra med annan vit fisk)
200 gr färsk laxfilé
1 ägg
1½ msk majsmjöl
Santa Marias "Seafood & Fish" krydda (efter behag)
salt

Mixa fisken inte alltför fint i matberedare eller liknande. Blanda i ägg och majsmjöl och krydda efter eget tycke och smak. Forma biffar och stek i teflonpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, men inte mer för då blir de torra. Tar några minuter per sida. Om jag haft dill hemma hade jag öst ner det i smeten också.