torsdag 18 augusti 2016

Solnedgång....

Måste allra först visa vilken fantastiskt vacker solnedgång det var igår kväll.

 
Började morgonen med en rask promenad när solen sken... i tre minuter... sedan mulnade det. Det var ändå skönt, runt 14-15 ° och lätt vind och det känns som höst i luften, friskt och klart. Det blev dryga 5000 steg på 43 minuter och efter det satte jag mig ute med mitt vatten och kaffe. Ha, ha, det skulle jag kanske inte ha gjort, tänkte inte på att daggen även fallit på "rottingstolarna" så när jag reste mig kände jag att jag blivit rätt blöt om rumpan. Nåväl, bara att byta till torra kläder, ingen katastrof.

Det känns nu som jag kommit in i ett bra "flow" när det gäller främst maten, men även lite med motionen. 16:8 och kaloriunderskott med lite kolhydrater fungerar fint. Viktigt också med E% där jag har fördelningen 60 fett, 20 protein, 20 (max) kolhydrater. Framförallt känns det bra att bara äta mellan 12-20, så kan kroppen få förbränna i lugn och ro resten av dygnet. Om jag skulle äta frukost, lunch, middag och mellanmål så måste ju kroppen förbränna mat nästan hela tiden och inte fett. Logiskt? Tycker jag i alla fall. Det blir mycket fisk, ägg och kyckling samt lite grönsaker, mera sällan kött och korv, men en god korv med hög kötthalt är gott ibland. Gillar också hemgjorda hamburgare med bacon, lök, tomat och god sås/dressing.

Nu skall jag fundera ut vad köket skall bjuda på idag och planera in det i Matdagboken. Jag har både kalvsylta, bacon, rökt lax och pulled turkey i kylen och det måste ätas upp innan jag plockar fram något ur frysen. I den finns det mycket grönsaker, fisk (till och med lutfisk) och kyckling + mangosorbet (aja, baja!). Köpte faktiskt fyra potatisar (små) häromdagen, är sugen på rostade rotsaker i ugnen till turkeyn och lite bearnaissås till det.

Snart tror jag badhuset är färdigrenoverat, man har sagt i mitten av september. Det skall bli så roligt och skönt att gå på vattengympa igen. Jag har lagt utmaningen "plankan" i malpåse tills vidare, det tog stopp efter 2 minuter och 5 sekunder och då darrade armarna rejält. Jag har ingen bra armstyrka, måste träna mera...
Bildresultat för plankan