tisdag 4 oktober 2011

På bättringsvägen

Vaknar 4.40, klockan ringer 5.00, vill inte gå upp, känner mig halvvissen. Då kommer Nicke katt och tycker att det visst är dax att gå upp och servera frukost till honom och kompisarna. OK, kliver upp och ner i köket där fyra individer till sitter och ser förväntansfulla ut. Langar upp både torrfoder och burkmat till alla fem och känner att jag nog i alla fall kan ta en promenad och ger mig sålunda iväg.

Kommer hem igen efter 40 minuter och vad är tacken för att jag serverat katterna mat? Joho, Stina ratar maten och går ut och fixar eget käk, dvs kommer in med en mus och har "lekstuga" med den. När den försvinner bakom en bokhylla börjar hon pipa av missnöje så till och med den gamle (döve?) Snörvel hör det. Ingen lugn frukoststund för mig, men till slut får hon tag i musen och mumsar förnöjt i sig den. Isch, så äckligt det är. Lika frånstötande är det när Pelle kommer med sina fåglar, ungefär en om dagen, blääää.


Kattfrukost i Övarp
 Känner mig betydligt piggare idag och ingen värk i kroppen och feberfri, dock fortfarande täppt i näsan och hostig, men det får gå i alla fall. Slutar 11.30 idag och vill hemskt gärna gå på linedancen i kväll. Eftersom jag inte vill äta middag tätt inpå dansen så gjorde jag lite bastantare lunch och gjorde något som jag kallar tacopaj, inspirerad av kollegans väldoftande tacolasagne som hon mumsade i sig när jag sade hej då i lunchrummet.

Frukost: Minikeso, miniyoghurt, linfrö, havrekli, kanel, vatten
Mellis: Minikeso, miniyoghurt, linfrö, havrekli, kanel, kaffe
Lunch: Tacopaj à la Dukan
Kvällis:


Tacopaj à la Dukan