onsdag 16 februari 2011

Cruisefasen dag 17 - Protein- och grönsaksdag

Samma förfärliga iskalla hårda vindar och inte en skymt av solen idag heller, usch :-((
Glömde skriva att invägningen gav ett totalt resultat på -4,5 kg (-0,4 kg senaste veckan). Jag tycker det går långsamt nu men det är i alla fall neråt.

Jobb idag 7-16.30 så då är det ändå lite ljusare vid hemfärd. Jag har fått ett paket från Yves Rocher att hämta ut i Klippan, så jag tar en sväng dit på vägen hem. Har inte varit kund där på mååånga år, men beställde några olika dofter nu, de jag har börjar sina. Spännande med nya dofter :-))

Igår bjöds det på både smörgåstårta och gräddtårta på jobbet! Jag gillar smörgåstårta men stod duktigt emot frestelsen, gräddtårta är inte "my cup of tea". Idag dukades det dessutom fram resterna från igår + hembakat bröd och butiksfärska frallor, men jag hade med mig Carls bröd med färskost och rökt kalkon. Heja mig!!! ;-)

Doktor Annika hade köpt ett nytt härligt te, Yogi tea - Classic cinnamon spice, wow vilken doft- och smakupplevelse. Innehåller: Kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika + annat gott. Det är ett ayurvediskt te. Måååste bara köpa det!!! Finns på ICA Maxi och i hälsokostbutiker. Mmmmmm........

Ser förresten att det kommit "aja baja" av andra "Dukanister" angående mitt blomkålsmos med pesto. Peston innehåller förvisso olja, pinjenötter och parmesan, men jag tycker att den lilla mängden i moset är försumbar, troligen får man i sig annat "dolt" fett i t ex vissa mejeriprodukter och skinka osv. Tycker bara det är en enkel, god och snabb genväg, men vill man går det ju också med färska örter och kryddor, konsistensen får man ju av färskosten. :-))

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kaffe
Mellis: Carls bröd, färskost, rökt kalkonbröst
Lunch: Kassler, krämigt blomkålsmos, kokt ägg
Middag: Kycklingpytt (grillad kyckling i tärningar, champinjoner, rödlök som frästs ihop) serverat med keso och alfalfagroddar, mums!!

När jag hämtat mitt paket (på Ica i Klippan och där fanns inget Yogi tea) så gick jag en sväng till hälsokostaffären och där fanns det många sorters Yogi tea. Jag fastnade för "Shoko, Aztec spice" med smak av choklad, kanel, kardemumma och flera andra kryddor. Smakar jättegott och lite sött och naturligtvis anar man chokladen också. Yoki tea är ayurvediska teer står det. Det fick bli min "dessert" i kväll.