lördag 14 februari 2015

Happy Valentine!

Bildresultat för alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag idag! Har inte direkt någon hjärtevän att fira denna dag med, men önskar alla nära, kära familjemedlemmar och övriga vänner en fin dag.

Igår var jag chaufför åt äldste sonen när han skulle till vårdcentralen då han bil skulle bytas bromsar på. Passade på att gå en promenad i Örkelljunga under tiden och sedan gick vi på kondis och fikade. Jag tog en laxmacka och sonen åt en tekaka med ägg och räkor, samt avslutade han med en semla, vilket jag inte var sugen på då.
Spelade på Keno med en f d kollega, vi satsade 240 kr och vann tillbaka 80. Inte mycket att hurra för men det var ändå kul.
När vi fikat klart körde vi till mellangrabbens och hans familjs nyinköpta gård, in the middle of nowhere, på Hallandsåsen. Ingen var hemma, det var heller inte väntat, men jag hängde sonsonens födelsedagspresenter på dörren, Han fyllde 2 år den 6 februari men det var ju mitt i flyttröran, så fira får vi göra senare. Det var kul för äldste sonen att se gården, det hade han inte gjort innan.

Mitt aktivitetsarmband är en jättebra motivator (heter det så?) för att komma ut och gå och nyttja gåbandet hemma osv. Jättekul att se resultatet. Ser också hur det är med sömnen nattetid. Jag har satt 8.000 steg per dygn eftersom jag har ett stillasittande jobb, men rekommendationen är ju 10.000 steg. Igår och idag ligger jag i alla fall över 10.000 och idag är jag redan på 11.000 och dagen är inte slut ännu.
Igår blev det lite "hattigt" med maten. Förutom laxmackan blev det en bulle med skinka på eftermiddagen, en dryg näve pumpakärnor och lite rosévin på kvällen. Kände helt enkelt inte för att laga mat. Idag har det varit bättre, jag lagade till en fläskfilé med sås baserad på creme fraiche med champinjoner, vin, dijonsenap m m. Det blev mycket gott.

Jag var ute på en timmes promenad och var enormt sugen på en semla eller Valentinbakelse. Vi har en lanthandel, välsorterad sådan, i byn och på hemvägen gick jag inom för att se om de hade något gott till fikat. Kom strax innan stängningsdags och turligt nog var allt slutsålt och jag gick hem med två bananer och tre påsar godis till katterna.
Mycket nöjd med att inte ha stoppat i mig något onyttigt idag, kanske blir det en Modifastpudding att festa på i kväll. Hemma gjorde jag en tur på gåbandet i 20 minuter. :-)

Frukost/lunch: Kvarg hallonsmak, keso, linfrö
Middag: Stekt fläskfilé, champinjon-vinsås, broccoli
Mellis: Pumpakärnor
Kvällis: Modifast pudding choklad alternativt vanilj?

Bildresultat för alla hjärtans dag