lördag 5 mars 2011

Cruisefasen dag 34 - Protein- och grönsaksdag

Vaknar till strålande sol men det blåser ganska mycket, inte alls lika skönt ute som det ser ut.
Kör till Åstorp och handlar på Oj (Ica) och Lidl, laddar skafferi och kylskåp inför kommande vecka. Hittade också rostade, salta sojabönor som jag läst i en blogg (var det i din Amonazon?) att någon mumsade på. Kunde inte motstå att köpa och prova det. Lärde mig också ett nytt ord i den bloggen, låter himla gott, snaxa, dvs äta snacks. Tack för det fina ordet, whoever wrote it :-)) Smakade ljuvligt och kommer hellre snaxa dessa än Wild chips, vilka också är oförskämt dyra!!!


Besöker även apoteket för att åter inhandla mina Nasonexsprayer, som åter bytts till Nasonmet, ja ja, skit samma, det är ingen skillnad vad jag kan märka. Tyvärr hade några "ligister" sabbat låset till apoteket som dessvärre inte fått sina leveranser, personalen hade inte kommit in, fick stå utanför och frysa tills låssmed och larmfirma fixat det. Detta orsakade låååång kö och jag väntade mer än en halvtimme för att bli expedierad. Jag hade inte bråttom, men tyckte synd om personalen.


Ringde till THIVA och efterfrågade lilla ex-svägerskans tillstånd och till min stora glädje har hon flyttats till vårdavdelning. Ringde hennes patienttelefon och hon svarade, dock med en röst som gick något i falsettstilen, antagligen irriterade stämband efter intubationen. Hon är självfallet trött, har ont men får adekvat smärtstillning och läget är helt OK efter omständigheterna. Väntar ivrigt på att hon skall komma till Ängelholm för eftervård så jag kan besöka henne.


Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Lunch: Carls bröd (2) med rökt lax och cream cheese, kaffe
Mellis: Rostade, saltade sojabönor, lite Wild chips
Middag: Stekt kycklingfilé, tzatziki, broccoli