söndag 24 juli 2016

Bildresultat för söndag

Så var den här helgen över och nu väntar fem dagars heltidsjobb. Får se hur mycket jag orkar promenera då.
Strax efter klockan 8 i morse gav jag mig ut på en promenad, det var behagligt ute för solen hade ännu inte trängt igenom skyarna. Tänkte ta en av de vanliga rundorna på 5 km, men väl nere i byn tog jag av mot Norrekrok och Fastarp och sedan hemåt. Nästan två timmar senare hade jag avverkat 9,1 km och solen gassade och svetten rann. Gissa om det var skönt med en sval dusch efteråt. Luften stod helt stilla och det var tryckande varmt, såg att det var 40° i solen och 28° i skuggan. Hade jag vetat det innan promenaden hade jag nog avstått.

Drack massor med vatten och en mugg kaffe när jag kom hem, det gick inte att sitta ute i solen utan jag satte mig i mitt svala kök. Funderade på vad jag kunde göra denna dag när det var för varmt ute. Det blev så att jag körde iväg och tvättade bilen, automattvätt förstås, det blir ju ingalunda perfekt men bättre än det var.
Bildresultat för biltvätt

Ringde yngste sonen som kommit ner till Skåne över helgen och det visade sig att han var hos äldste sonen som bor ganska nära mig. Så efter tvätten körde jag inom och fikade med dem och snackade bort ett par timmar. Där dök också Mr X 1, sönernas far, upp en stund. Yngste sonen har Mb Bechterew och får således lätt irit (inflammation i ögats regnbågshinna), vilket händer rätt ofta. Då måste han uppsöka akuten och få tid till ögonläkare som skall skriva ut droppar. Igår började eländet igen, så jag hoppas tjänstgörande doktor på mitt jobb i morgon är hygglig nog att skriva recept så sonen slipper sitta flera timmar på en akutmottagning han aldrig besökt förr och där de inte har hela hans journal. Han har en "utgången" flaska droppar med sig, men frågan är hur verksamt det är, bäst att få nya i alla fall. Han skall köra hem till Värmland i morgon och börja jobba kl 23 så då måste han ju vara fit for fight.

En inte helt ok mathållning har det blivit idag, mycket på grund av värmen då varm mat inte smakar så bra. Lunch = grekisk yoghurt, blåbärskvarg och keso. Mellis = 2 röda pölser med ishavssallad. Kvällsmat = tunnbrödsrullar med ost och skinka. Det blir inga bilder av dagens mat, för tråkigt!

Kvällen bjöd på en reprisstart av serien "Solsidan" som jag tittade på en timme, lite kul och bättre än något annat. Gamla filmer i repris också lite senare, men jag stängde av TV:n. Nu är klockan snart 23 och om jag kan lägga mig och somna snart så kanske jag vaknar tidigt och hinner med en promenad innan det är dags att duscha och köra till jobbet kl 7, jobbar 7.30 till 17. Matlåda i morgon blir troligen samma som lunchen idag, enkelt og greit.

Är inte trött ännu men efter en stunds läsning brukar ögonen kännas tunga och grusiga.
             Bildresultat för läsa i sängen           Bildresultat för god natt