måndag 29 augusti 2016

Det rinner mycket vatten...

                                            Bildresultat för vatten under broarna
...under broarna innan jag får till ett inlägg här...
Jag trodde jag skulle ha hur mycket tid som helst som pensionär, men var tusan blir tiden av? Fredag och lördag var det "kanonväder" här med härlig sol och värme och då hade jag inga som helst tankar på att göra något nyttigt. Det blev platt fall i solstolen/solsängen med en bok, tänkte att gräset kan vänta en dag eller två.
Haha, söndagen var mulen och bjöd på regnskurar alltsom oftast. Jag kurade i soffan och såg på TV hela, långa dagen, ingen som hörde av sig förrän klockan 21.08 och då var det äldsta barnbarnet (22 år) som satt "fast" i Åstorp och skulle hem till hundarna. Såklart jag körde iväg och hämtade honom och han var evigt tacksam. Hans far, min äldste son, hade precis inlett ett nytt förhållande dagen innan och befanns sig säkert på några rosa moln i universum. Önskar honom lycka till med nya relationen, det är han värd!

Idag har jag träffat en ny väninna, Christel, som bor i El Campello i Spanien. Hon är hemma och hälsar på familj, släkt och vänner i samband med att hon behöver förnya pass och id-handlingar. Jag hittade av en ren slump i våras hennes dagbok/blogg och tyckte den var så trevlig. Senare visade det sig att hon är gift med en man som jag bodde nästan granne med när jag var 13-14 år, jag brukade få rasta hans mammas tax (det var innan jag fick egen hund).
Jag hade väl tänkt att vi kunde promenera lite och lära känna varandra, men det satte vädret käppar i hjulet för, på vägen in till Ängelholm kom det ett riktigt skyfall. I stället visade det sig att Christel kände till ett litet trevligt café, Mormor Olgas, där vi slog oss ner och pratade ett par timmar. Vadå diet/bantning? Nej, Christel tog thé och en kladdkakemuffins och jag slog till med en rejäl "dubbeldäckare" med räkor, tonfisk m m. Mmm, det smakade gott och jag blev så mätt. Det caféet kan jag verkligen rekommendera om ni kommer till Ängelholm. Såklart var det uppehåll hela tiden vi satt där, vad annars? Tänk så mycket man kan ha att prata om även om det är första gången man ses.... och ses, det skall vi göra igen. Jag skulle gärna resa till El Campello och hälsa på.
Finaste Christel

Under tiden vi träffades fick jag ett par sms där man önskade att jag skall jobba lite, men nej, jag är ganska mätt på det just nu. Dessutom var det en offentlig vårdcentral inom Region Skåne som jag aldrig tror skulle gå med på mitt lönekrav, men vi får se hur det blir. Lite extra pengar känns alltid bra, men det skall vara kul också.... Svarade artigt tillbaka att de kan återkomma om de godtar mina krav.

Idag i posten låg det ett brev från Transportstyrelsen om att jag skulle fixa nytt körkort eftersom jag "bytt" efternamn, det har jag ju egentligen inte utan bara "släppt" ett, men då måste det fixas nytt foto, usch. (Måste säga att de jobbar snabbt, fick själv meddelande i torsdags att namnbytet var klart). Har tid för nytt pass den 13 september hos polisen i Ängelholm, allt måste ju vara i ordning till resan i november. Måste också beställa nya bankkort.

På vägen hem körde jag inom veterinärkliniken för att köpa mat till kissarna och höra hur det går med pengarna jag skall ha tillbaka. Receptionisten säger att man har så mycket att göra och har haft att man inte hunnit "titta" på det, men chefen är vidtalad. Tack för det! Säckarna med specialmaten har hela tiden varit på 6 kg och en sådan fanns kvar, men i fortsättningen är de på 7 kg, undrar om det blir samma kilopris. Idag kostar 6 kg 663 kronor.
                                           

               Bildresultat för urinary s/o  
         Bildresultat för have a nice week