onsdag 2 december 2009

Kallt!!!

Brrr, vaknade och tyckte det såg kallt ut ute med rimfrost på träd och gräsmatta och minsann om det inte var hela -5,7°. Det blev till att låta bilen gå på tomgång och "töa" upp innan det var dags att köra till jobbet. Måste ta fram kupévärmaren och lämplig förlängningskabel till den. Är väl ingen större risk för snö ännu och jag har inte lagt på "vintersulorna", det får vänta in i det längsta, gillar inte att köra med dubb på barmark!

Allt flöt på perfekt på jobbet för min del medan kollegan i sin tur mest satt och "rörde rundor". Undrar vad hon gör egentligen? Visserligen satt hon en del i receptionen och jag scannade in en del åt henne, men ett, tu, tre höll hon på att stöka med en ljusstake.....och så klagar hon över att hon inte hinner med det hon skall! Konstigt va? Undrar hur hon klarat sig de onsdagar jag inte varit där och hon varit ensam sekreterare? Idag var nog en riktig Tycho Brahedag för henne: Hon försov sig, glömde sin klocka hemma, välte ner både telefon och krukväxt med massor av jord etc på golvet som hon fick städa upp. Hon såg av naturliga skäl inte glad ut.

När jag kom hem var det bara 15,7° inne, värmepumpen behöver en ny motor. Det var bara till att sätta igång och elda och snart var det varmt och skönt i stugan igen. Eftersom vi båda kom hem ganska sent grävde vi fram lite kebabkött ur frysen och åt det tillsammans med stekt ägg och stekt potatis. Efter lite TV-tittande med bl a "Bonde söker fru", "Halv åtta hos mig" och "Pernillas jul" blev det dags för sängen. Skall upp tidigt i morgon, klockan 5, för klockan 6.50 åker jag med f d svägerskan från Munka Ljungby till Göteborg för lite julshopping. Yes, det skall bli kul!