onsdag 21 september 2016

Stygga katter...

Stygga katten Pelle kom igår in med en levande fågel i munnen, men han avlivade den ganska snabbt, tack och lov. Jag fick bära ut resterna av den och det finns fortfarande lite spår av fjädrar här och där som måste dammsugas upp. Fy skäms Pelle!


På kvällen var det stygga katten Nicke som kom in med en stor mus eller sork i munnen och då ville förstås Pelle vara med och kalasa, men det fick han inte! Nicke åkte ut med musen och fick komma in när han ätit upp den. Usch, så äckligt det är, men det är skönt att de tar mössen så jag slipper få in dem i huset.


Jag tycker inte de ser helt nöjda ut med att matte skäller på dem, de tycker ju själva de är jätteduktiga och vill visa upp det.

Själv har jag åkt på en förkylning, det var nog det som orsakade mitt illabefinnande i helgen. Tyckte jag var bättre i måndags, men igår vaknade jag febrig och snorig. Har konstant intagit kolloidalt silver och det känns aningen bättre idag. Har till och med tagit en promenad i höstsolen nu på förmiddagen, dock har jag avbokat vattengympan. Jag skulle ju egentligen ha jobbat igår eftermiddag ett par timmar och det kändes inte alls bra att behöva ge återbud, men dels hade jag inte orkat, dels ville jag inte smitta ner vare sig personal eller patienter.

Nu har jag bokat plats till Pelle och Nicke på pensionatet "Dag och Natt, Hund och Katt " för både resan i oktober och den i november. Det är bara tre veckor kvar till första resan och tiden springer iväg fort. Ingen av dem tycker om att bli instoppad i bur och åka bil, men väl där trivs de bra.

Det är härligt höstväder nu, löven singlar sakta och äpplena faller med hårda dunsar. Friska, kyliga morgnar men varmt uppåt dagen och gräset växer långsammare (tack för det). Nu kan inte köksdörren stå öppen hela dagen utan katterna får vänja sig vid att släppas ut och in när det passar mig. Jag har också kört igång värmepumpen ett par timmar nu på förmiddagen för att få bort den "råa" känslan.