måndag 19 september 2016

Inte kul...

...för hela helgen har jag "plågats" av huvudvärk, feberkänsla, snorighet samt buksmärta, usch! Undrar om det kan vara den gräddkokta vitkålen i fredags som blev lite för mycket för magen? Det övriga är väl en släng av lätt förkylning och går nog över snabbt. Känns i alla fall lite bättre idag.

I lördags var jag och hälsade på en "nygammal" väninna, vi har haft kontakt via Runkeeper och lite Facebook under åren. Vi hade barn i samma klass på slutet av 80-talet och träffades då och då även utanför skolan. Nu är hon änka sedan 1½ år och jag singel och vi båda älskar att resa, så den 14 oktober drar vi iväg tillsammans på en vecka all inclusive. Hon är nio år yngre än jag men vi hade så himla kul i lördags, vi är väldigt lika till sätt och sinne. Det blir ju lite tätt inpå min resa den 17 november, men man lever bara en gång och det är här och nu.

Jag har plockat massor med äpplen som jag skalat, skivat, vakuumpackat och fryst in + att jag gjort detsamma till exet. Vet inte vad jag skall göra med resten, kan ju inte fylla frysen med bara äpplen. En utmärkt hjälp i köket är moster Huldas äppelskalare, jag köpte den för flera år sedan men nu först har den kommit till verklig användning.

                                                         

Nu är det höst på riktigt, bara 7° i morse och riktigt friskt i luften. Tog på mig långbyxor (tunna), linne och hoodie när jag körde barnbarnet in till Ängelholm. Träden börjar skifta vackert i färg och nu har det blivit rätt varmt ute, 18,6°. Funderar på att byta till shorts i stället.
Jag har inte promenerat något alls i helgen, känner inte riktigt för det idag heller. Har avbokat vattengympan i kväll, väntar tills magen är OK. I eftermiddag skall jag besöka min fotvårdsterapeut, det är alltid lika skönt och fötterna känns ett nummer mindre efter behandlingen.

Förmiddagen har jag ägnat åt Skype med en väninna som går en utbildning rörande ekonomi och som behöver lite support. Naturligtvis kom vi att prata om massor av andra saker också och vi skall fortsätta lösa eventuella "studieproblem" i kväll. Jättekul och tiden gick så fort, bra att Skype finns när man bor långt ifrån varandra.
Här var det söndagsmys på mattes mage, hon är så tråkig och bara läser och läser...
                                   
Jag har lyckats gå ner lite till och håller mig nu under 80-strecket flera dagar i sträck. Blev ju lite utsvävningar tidigare och plus på vågen. Hoppas gå ner lite till innan resorna så jag har marginal för all inclusive. I morgon skall jag jobba lite igen, tror det får räcka med tre timmar, 14-17.