lördag 17 september 2011

Taking it easy

Skönt med helg! Sova ända till klockan 7 idag! Måste ju har varit helt slutkörd, hihi. Skulle göra min vanliga frukost tänkte jag men det fanns ingen yoghurt överhuvudtaget i kylen så eftersom klockan hunnit bli 9 innan jag kommit hem från min promenad fick jag improvisera. Det blev en omelett med lite pesto, mager brie och kalkonpastrami på + kaffe. Inte alls så dumt och så blev det ju både frukost och mellis "allt-i-ett" så att säga. Får se till att köpa hem yoghurt och kanske lite annat som saknas.
För övrigt får det bli en lugn och stillsam dag, Det var bara 5,7° ute i morse när jag gav mig ut och det är mulet men inget regn.

Frukost: Omelett, pastrami, brie, kaffe
Lunch: Köttfärsröra mexican style
Kvällsmat: Pastrami, brie


Nu är "festen" över, brieosten slut och jag har njutit av allt det goda, men fortsätter i sällskap med Dukans vänner. Det blev en rask kvällspromenad innan "Postkodmiljonären" och "Fångarna på fortet". För övrigt har det varit en lugn återhämtningsdag med korsordslösning och tidningsläsning samt småpyssel. Har inte ens varit och handlat yoghurt så det får bli en inköpstur i morgon. Är fortfarande lite trött och tänker krypa till kojs snart.


Trött..... internat dag 2 fredag 16/9

Linda och jag kamperade ihop i ett rum som heter "Vinden" och rummet intill heter "Undantaget" och där skulle Annette och Marie-Christine husera. Dessa rum ligger på övre våningen och under finns ytterligare några rum där Anja, Anita och Inger bodde samt konferensutrymmet. Linda och jag gjorde oss i ordning och kröp till sängs men inte tusan ville sömnen infinna sig, fast vi borde vara trötta. Vi pratade och skrattade och undrade när våra grannar skulle komma "hem". Vi släckte lampan, men det gick inte att somna och inte kom grannarna till sitt rum. Klockan blev närmare halv två till två innan vi äntligen somnade, men vad händer klockan 2.52? Jo då kommer Annette och Marie-Christine upp för trappan, pratandes ganska högt och säger "Undrar vem som bor intill oss", hihi, vi fick oss ett skratt igen men somnade ganska snart om.

Vi hade bestämt att vi skulle ut på morgonpromenad och mobilalarmet pinglade klockan 6 och efter snabb kattatvätt var vi ute kl 6.20. Det blev samma runda som kvällen innan och när vi var hemma igen mötte vi Anja och Anita som också varit ute en liten sväng. Det var dyngsurt på golfbanan och vi var rejält blöta om gympaskor, strumpor och fötter innan vi tog oss upp på vägen och sedan in in skogen. Vi hade en halvtimme på oss innan det var dax för frukost och det var lagom för att tvätta oss och byta om.


Som sagt var det inget Dukanvänligt dygn men oj vad jag njöt. Varma goda grova bullar till frukosten, skinka, ost ägg m m smakade utmärkt efter promenaden. Därefter fortsatte vi med budgetgenomgång, framtidsplaner, åtgärder osv och efter en god lunch packade vi ihop och körde tillbaka till Solljungahälsan och öppnade mottagningen för våra patienter. Vi hade nog räknat med en hyfsat lugn fredagseftermiddag, men ack vad vi bedrog oss. Det fullkomligt drällde in akuta patienter, telefonen ringde oavbrutet och det var nästan kaotiskt. Två patienter fick skickas akut till sjukhus med ambulans. Trötta var vi ju redan innan då vi bara sovit ca 3,5 timme och Linda slutade 15.45 och jag räknade ner minuterna tills vi stängde kl 17. Då var vi alla glada att dagen var slut och vi hade helgen framför oss.

Dygnet i Ubbalt överträffade alla mina förväntningar, vilka inte brukar vara så höga när det gäller konferenser och dylikt. Inte för att jag tror att varken chefen eller ägarna läser det här men jag skriver ändå ett STORT TACK för ett supertrevligt arrangemang.

Frukost: Fil med miniyoghurt, lite flingor, kokt ägg, grovt bröd, skinka, ost
Lunch: Pastagratäng, sallad
Middag: Mätt efter all mat i Ubbalt så blev det bara en wienerkorv!!!

Helt utschasad och trött dök jag tidigt i säng utan att titta på TV eller läsa och slocknade direkt, men jag också fullföljt planen och promenerat 45 minuter innan dess. Tycker själv jag var duktig!