söndag 31 januari 2010

Jaha, får se om jag kan få till ett livstecken från mig här. Har varit 100% frånvarande i blogg- och chattvärlden men desto mer närvarande i verkliga livet, dvs jobbet. Det kräver nästan all min tid nu och förhoppningsvis får vi snart ihop ett schema där jag får varannan måndagseftermiddag och varannan tisdagseftermiddag ledig. Vi jobbar hårt på att få ett hållbart schema som fungerar för även sköterskorna, eftersom vi sekreterare har blivit "ålagda" att ha deras telefontid 2 timmar och 40 minuter (!) varje eftermiddag. Herregud, ingen fattar hur mycket skriv- och administrationstid vi går miste om på detta. Linda och jag rådbråkar våra hjärnor dagligen (även på helgerna) för att slippa offra tid på telefon och kanske frigöra en undersköterska från vissa uppgifter så hon kan ha telefonen (men det vill hon säkert inte). Ja, ja, det löser sig väl alltid på något sätt.

För övrigt har det varit ett underbart vackert väder med sol och gnistrande snö, dock har det varit liiite besvärligt med framkomligheten och det har blivit en hel del skottande. Idag dock mulet och ännu mer snö. Vid det här laget har vi fått cirka 30-40 cm. När man sitter inne på jobbet och ser en strålande sol och gnistrande snö kan det inte hjälpas att man längtar ut!

Äldste sonen fyllde 36 (!) i tisdags och jag åkte dit efter jobbet med en bukett tulpaner och en slant. Dagen efter skulle han till Göteborg och lillebror på ett release-party, har ingen aning om vad. Tyckte de kunde gå ut och ta en öl och pizza eller dylikt och hoppades de skulle få en trevlig kväll.
Fick i efterhand veta att de haft det trevligt och även träffat mellanbrodern och fikat dagen därpå. Så kul att bröderna hittar på saker och trivs ihop det gläder mitt modershjärta!

Idag har jag varit och hälsat på min allra bästa vän Ingrid och hennes alla vovvar, dvs 5 vuxna och 7 valpar. Gissa om jag blir sjuk på att skaffa hund, men det går ju inte när jag jobbar heltid. Så synd! Bakade två ananaspajer med chokladrippel igår och tog med den ena till Ingrid och hon gillade den. Den andra får jag väl frysa in för .här hemma går den inte åt i förstone, men bra att ha om det kommer kaffegäster

Yngste sonen har fått sin bonus på jobbet och har pejlat in (sedan länge) en soffa han vill köpa och nu tycks det bli av. Jättekul, den han har nu ser bra ut, men är tyvärr ganska nersutten och lite svår att komma upp ifrån, i alla fall för oss lite äldre ;-), hihi. Unnar honom denna soffa så väl!!

Eftersom det nu varit så himla kallt (inatt hade vi -18) så ha1r vi fått stödelda i pannan (värmepumpen orkar inte med jobbet nu) och igår när jag skulle öppna shunten (vattnet hade då en temp på ca 90-95) så hade eländet fastnat (shuntvredet, alltså) och gick inte att vrida åt något håll, Hjälp, panik, nu börjar pannan snart koka! Vad skalll jag göra? Ringer till Gerry som genast kommer (min hjälpande ängel alltid), jag hade ju redan försökt med polygrip etc för att rubba vredet. Men, min son fixar, som vanligt biffen med hjälp av lite 5:56 och handkraft. Tack, tack, tusen tack min goe son! Precis som du antog hade vredet expanderat i hettan, idag när det svalnat gick det (om än ganska trögt) att röra det igen.

Ja, nu har jag i alla fall givit ett livstecken i från mig och nu är det söndag kväll och jag får se vad den kommande arbetsveckan för med sig.Tack alla för att ni orkar följa min blogg!

Kram till er alla, vi hörs/ses etc när tid och läge infinner sig!