tisdag 29 november 2011

Dag två på Bahía Playa


Vaknar kl 3 på morgonen och försöker somna om men efter en halvtimme inser jag att det är lönlöst och går ut på balkongen och ser en otroligt klar och vacker stjärnhimmel. Inte kallt ute, bara svalt, har ingen termometer men det känns skönt. Går in och försöker sammanfatta lite till av gårdagen.

Det blev inte så sent igår kväll eftersom jag varit uppe jättetidigt och bara sovit några timmar. Jag satte mig i loungen med laptopen och fann att wifi fungerar hur bra och snabbt som helst, tyvärr funkar det inte på rummet. Kl 20 gick jag för att inta middagen som i mångt och mycket påminde om lunchbuffén med skillnaden att nu var det dukat med vita linnedukar och servetter och ”uppklädda” hovmästare och servispersonal.
Mätt och nöjd gick jag en liten tur i hotellet för att utforska bl a gym, spa och var det olika poolområdena ligger. Det är stort här och när jag återvände till mitt rum vid 22-tiden hade jag avverkat dryga 9.000 steg och var lagom trött i både kropp och knopp och kröp till kojs och kikade lite på TV.


Fortsättning dag 2.

Klockan har nu hunnit bli 18,05. Dagen är långt ifrån slut ännu men jag har redan traskat 15.203 steg, ca 1.2 mil. Jag har utforskat byn/fiskeläget från hörn till hörn och gått den blivande strandpromenaden, som är halvfärdig. Nu vet jag var bussen/bussarna stannar och det är bara på ett enda ställe, nämligen vid snabbköpet. Kanske hoppar på nr 1 någon dag och åker till en större ort, Playita, Calete de Fuste, tror jag hoppar över huvudstaden Puerto del Rosario, alldeles för stor att hinna med. Märkligt nog har jag inte sett en enda taxi här. 
 
Jag har ganska långt att gå till reception, pooler, restaurang etc. Området är ganska stort och byggt i en fyrkant, jag bor dessutom på tredje våningen och det finns 1 (!) hiss som typ är i andra änden mot var jag bor. Men vad gör det? Motion är nyttigt! 
 
På min morgonpromenad såg jag många söta katter som såg nöjda, lata och välnärda ut, däremot såg jag bara två kopplade och två lösspringande hundar som såg raggiga ut. En duva håller till i palmen utanför min balkong, annars har jag inte noterat något speciellt djurliv.

Jag har inte legat stilla en sekund och solat men är ändå rätt röd i huvudet och grisskär på armar och ben. Tar det lite lugnt med det. Har också varit uppe på gym- och spa-delarna. Får se om det blir något sådant i morgon.
Nu återstår dusch, middag kl åtta och sedan är det ”chill out” (vad nu det kan vara) kring en av poolerna kl 21-23. Möjligen orkar jag ett tag, har varit vaken/uppe sedan tre-halvfyra i morse, men man vet aldrig, ett tu tre har man kommit in i ”andra andningen”.
Hörsel, nästäppa, hosta med mera är kasst, käkar 30 mg Prednisolon dagligen igen, andra dagen + alla de andra 5-6 sortena och hoppas det släpper snart som det gjorde förra rundan. 
 
Glömde förresten berätta att jag till lunchen åt ett gott kycklingspett, stekt tonfisk, broccoli med ost och dessa fantastiska patatas fritas, men bara ett par stycken pasta med massor med ost, mumsigt värre, men är det semester då är det, eller hur