söndag 13 februari 2011

Cruisefasen dag 14 - Proteindag

Hmm, jag tycker det är märkligt att efter varje "grönsaksdag" då visar vågen ett par hekto uppåt mot föregående dag! Undrar vad det kan bero på? Nåväl, huvudsaken är ju att den pekar uppåt när det är "officiell" invägning, dvs måndagar.

Morgonen började med en stigande sol från skyig himmel och ett par minusgrader. Jag städade, tvättade och pysslade och vips var kl 14 och dags för lunch. Efter det tänkte jag ta en promenad och då hade solen gömt sig bakom skyarna och det blåste snålt. Det lockade inte så värst måste jag erkänna, men det blev en tur på en timme ner till macken tur och retur. Kände mig mycket nöjd med mig själv efteråt och kinderna lyste hälsosamt röda och jag var varm en bra stund efter jag kommit in.
Städade upp bland gamla papper och räkningar, samlade ihop kontoutdrag m m som skall sparas inför deklarationen så småningom. Känns skönt att ha det gjort.

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, Carls bröd med pepparrotsost och rökt kalkon,kaffe
Lunch: Tonfisk, keso med kapris
Middag: Nötfärsröra, omelett, keso

Har upptäckt ett nytt sår på Pelle katt, det sitter strax framför vänster öra och är cirka 1,5-2 cm i diameter. Får nog ringa veterinären och få det påtittad. Nu är jag ganska säker på att det inte tillfogats av något annat djur eller så, lutar snarare åt att han drabbats av allergi mot något eller kanske något med autoimmuniteten, tja det måste undersökas!!! har för mig att en syster till honom också hade något liknande, men henne tog hussen bort (han är jägare.....).

Kvällen avslutas med "Wallander - Kuriren", sedan lite läsning i sängen för att vakna pigg till en ny arbetsvecka. Sammanträde i morgon kväll med kyrkofullmäktige och därefter någon form av information.