onsdag 31 augusti 2011

Mittwoch

Tänkte idag på att tyskarna har ett så passande namn på onsdagen, nämligen Mittwoch, som betyder (för er som eventuellt inte läst tyska) "mitt i veckan" och det är det ju, i alla fall när det gäller arbetsveckan. Nu räknar jag ner till helgen.

Uppe tidigt och ut på powerwalk i 40 min, uppehåll (kors i taket) nästan hela vägen, bara lätt duggregn 10 min. Kände mig mycket nöjd och kaffet var färdigt när jag kom hem och doftade gott. Hastade igenom tidningen eftersom jag börjar kl 7 på onsdagarna, packade mellis och lunch och styrde mot jobbet medan jag lyssnade på Anne Holts "1222 över havet". Har äntligen lyckats ladda ner den i min mp3-spelare och slipper således kånka på en otymplig CD-spelare under promenader och bilkörning :-) Det enda minuset är att jag fortfarande inte har en stationär dator med CD-fack utan får hållas med min lilla mini-PC, dock är sonen snäll och lägger över det på mitt USB-minne. Måste snart sluta snåla och skaffa en ny dator, både son och sonson har erbjudit sig att bygga en åt mig för ca 5-6000 kr. Jaha, solsemester i höst eller ny dator???

Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Miniyoggi, havrekli, linfrö, blåbär, kanel, kaffe
Lunch: Färsbiffar, ratatouille, keso
Middag: Feta-pestoöverbakad laxfilé, rostade grönsaker, kesella med röd stenbitsrom

Till laxen tog jag magraste fetaosten och en aning grön pesto för smaksättningen och blandade ihop det och bredde på laxen som fick 20 min i 175°. Rostade samtidigt morot, zucchini och tomat med lite timjan, svartpeppar, salt och en skvätt olivolja. Inget salt behövdes på laxen men den fick sig en lagom dos citronpeppar. Det blev riktigt gott och räcker till lunchlåda i morgon också.

 Trots att det vara samma tradiga väder med flera störtskurar har jag lyckats med morgon-, lunch- och kvällspromenad relativt torrskodd. Undrar när solen kommer igen, ooops nu börjar det åska också.
Isch, då får jag snabba mig att fylla i motion här på bloggen och sedan stänga ner datorn, ändnå snart dax att hoppa i sängen. Natti, natti!