onsdag 28 oktober 2009

Jägargryta och äppelsvarv

Vaknade tidigt vid 5.30-snåret och läste en stund, fick höra ett himla oväsen utanför och upp och kollade. En stor "sopmaskin" på vår lilla väg kl 6 på morgonen??? Vafalls?? Förklaringen kom dock lite senare då en hel armé med diverse fordon och människor dök upp, man skulle lägga ny asfalt på vägen. Det tog lång tid och alla bilar som skulle till jobb och skola etc fick vända om och ta vägen tillbaka, lite kaos men det blev fint!!

Chattade med sonen Pierre i Göteborg och lovade maila receptet på ananaspajen till honom. Skickar det också till hans bror Max, som brukar baka till eftermiddagsfikat på jobb ibland.

Lis-Britt på Handelsbanken ringde och vi bestämde möte på fredag kl 10 för att gå igenom förutsättningarna för lån till nytt tak på huset. Jag lutar åt offerten från Ragnvalla Bygg här i byn, en liten nätt summa på ca 122.000 kr, men då ingår "allt".

Naturligtvis har jag också promenerat, som vanligt, idag. Börjar ju bli lite tjatigt att rapportera om det och mina enahanda frukostar. På tal om äta, förresten, så bestämde jag och min goa vän Ingrid att vi skall äta en bakad potatis på Grafitti på Väla nästa onsdag. Det var så länge sedan vi träffades, det längtar jag verkligen efter. Har inte heller ätit bakpotatis på "evigheter", så det kommer att bli smaskens!

Lagat "jägargryta" på oxkött (i brist på älg) med massor med svamp, grädde, enbär, lök m m. Det var länge sedan jag gjorde det, men blev inspirerad av Pierre som bjöd gäster på det i helgen. Äntligen fick jag tummarna loss och invigde den nyinköpta äppelsvarven. Den fungerar hur bra som helst, synd att jag inte behöver skala typ 100 äpplen, hihi. Jag stekte äppelringarna i socker, smör och kanel och det blev hur gott som helst med lite glass till.


Idag har jag tillryggalagt: 13.107 steg