torsdag 26 november 2009

En ledig torsdag

Idag har jag för övrigt planer på att putsa fönstren, åtminstone invändigt till att börja med, för att sedan kunna sätta upp adventsstakarna. Dessa är i övrigt ett kapitel för sig. Jag begriper inte att de aldrig fungerar när man tar fram dem ur gömmorna, de fungerade ju perfekt när jag tog ner dem i januari. Mycket mystiskt och besvärligt att kolla varenda lampa och byta trasiga. Tror nästan det är enklare och billigare att köpa nya ljusstakar, de säljs ju för en spottstyver nu, typ slit-och släng, och så slipper man all frustration och ilska.

Införskaffade mig ett nytt tangentbord och mus igår. Det gamla fick vatten på sig när det läckte in från innertaket vid omläggningen. Det nya tangentbordet är rätt häftigt med blå belysning och vita tangenter. Som alltid tycker jag det tar en liten stund att vänja mig vid nya tangentbord, tänk att det kan kännas så annorlunda.

Summan av dagen blev att alla fönster faktiskt blev putsade invändigt, utsidan får vänta till en dag med bättre väder, det har ösregnat idag. Naturligtvis, som vanligt, tog det lååång tid att få alla ljusstakarna att fungera, men nu är det på plats och lyser vackert. Har dock lite svårt att fatta att det redan är advent. Ja, ja, tiden går så fort.

Småkissarna har skött sig exemplariskt idag fast de inte har fått gå ut. Lite gnäll vid dörren av Nicke. Ingen av dem har heller behövt ha krage på sig och såren ser fina ut.

Hade egentligen planerat något med nyinköpt köttfärs till middag idag, men tiden sprang iväg och det blev ärtsoppa och pannkakor, vilket ju passar bra en regnig och grå torsdag. I morgon är det jobb igen och jag hoppas kissarna är lika duktiga som idag när de är ensamma hemma. Har plockat upp lite laxpudding ur frysen till lunchlådan i morgon, gott med skirat smör och lite tomat och gurka.

Just nu är klockan 22.33 och de har fått ett ryck och far fram och tillbaka och jagar varandra. Kanske strax dags att koja, de brukar ju somna hos mig när jag väl kommit i säng. Tittar just för tillfället på ett program om feta gaykillar, chubs and chasers, i USA. (Me don´t like, sorry to say).

Skickade grattishälsning till min svägerska Gun-Britt som fyller år idag, dels via Facebook, dels med kort från Jaquie Lawson. Hon blev uppriktigt glad och uppskattade det mycket. Kul! Har också lämnat ett tassavtryck på pepparbrudarnas blog, det var alltför länge sedan jag skrev ett inlägg där, måste bättra mig. Hänger ändå med och läser de andras inlägg och kommenterar emellanåt.