lördag 26 februari 2011

Cruisefasen dag 27 - Proteindag

Usch, vaknade med huvudvärk, nästäppa och feberkänsla kl 5.45, måtte jag inte ha blivit smittad av sonen och hans familj. Vände mig och slumrade ett par timmar till, men kände mig ändå snörvlig och halvkass. Får se om det bättrar sig under dagen så det eventuellt blir biltvätt i alla fall. Löste Melodikrysset och läste tidningen tillsammans med ex-svägerskan via chatten och idag var det hyfsat lätt.

Måste erkänna att jag slarvade till det igår kväll, det blev ingen middag utan jag halvlåg i soffan till "Let´s dance" och käkade solrosfrön med flingsalt, aj aj aj, men himlars så gott. Det mättade faktiskt så jag inte var sugen på något annat, får skärpa till mig, det var första fallgropen jag trillade i, men nu är fröna slut.... 

Har varit ute och kollat på andra Dukanbloggar och passat på att sno lite recept som jag fastnat för och tänker pröva. 

Crunchy flingor a la Dukan (Knyckt från Amonazons blogg)

180C ugnsvärme 
1 äggvita 
2 msk havrekli 
1 msk vetekli 
1 msk kvarg eller kesella 
1 msk sötningsmedel 
1 tsk kanel, kakao, vanilj eller den smak du vill ha. 

Blanda allt i en skål och bred ut på bakpapper så det blir ett tunnt lager. ca 2-3 mm. 
Baka i ugnen i ca 20 minuter eller lite längre om du vill ha dem extra crispy och mörka. 
Låt svalna ca 10-15 minuter och bryt sen sönder kakan i små flingbitar. 

Amonazon sa:
Jag kavlade min smet mellan 2 smörpapper så tunt jag kunde, och de tunna kanterna blev jättekrispiga.
Nästa gång ska jag testa med kakaosmak och kavla ännu tunnare.


Amonazons variant av Tussills bröd
 
4 ägg
1 tsk salt
2 dl majsmjöl
1 dl psylliumpulver
3 dl naturell yoghurt
2 tsk bakpulver
linfrön till garnering

Jag använde naturell lättyoghurt som först fick rinna av sig i ett melittafilter i cirka 1 kvart.
Vispa äggen och tillsätt salt och yoghurten. Blanda majsmjöl och bakpulver i egen skål först och bestäm om du vill blanda i frön i brödet eller bara strö dem över. Häll över mjöl blandningen i bunke 1 med äggen.
Häll i en form (tog fyrkantig kakform med bakpapper i botten) garnera med frön
175 C varmluftsugn i 20 min

Amonazon sa:
Nybakt smakade det ljuvligt med lite Philadelphia 5% och alfalfagroddar på.




 



Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Lunch: Mager kryddkorv, omelett, keso
Kvällsmat:Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel
Blir sällan mellis när jag är ledig från jobbet, ibland svårt att hinna med övriga måltider "i tid" också när jag har så mycket annat för mig.
Mina alfalfagroddar börjar växa till sig ordentligt nu, är nog färdiga i morgon eller på söndag, då skall här frossas!! Skall genast sätta en omgång till då eftersom det tar några fler dagar än jag trott.