lördag 9 juli 2016

Vildhallon och bigarråer




När Mr X nummer 1 var här i förrgår och klippte en av häckarna lite så hittade han vildhallonsnår utanför. Idag gick jag ut och plockade lite, de är väldigt små men söta och goda. Dessutom hittade jag massor med mogna, stora gula hallon som jag tog lite av också. Jag har också plockat lite bigarråer (825 gram), stod på trappstege så högt jag vågade. Nu skall jag egentligen inte alls äta så mycket bär och frukt, men med min liberala LCHF så unnar jag mig det så här en lördag, kanske med lite vispad grädde till.

För övrigt startade jag förmiddagen, efter frukostkaffe och läsning, med att packa min lilla ryggsäck med hundgodis och vatten samt en Allévo bar, om jag skulle bli hungrig. Drog på mig träningskläder och sköna skor och jag mig av på en promenad till äldste sonen, en bit på cirka 7 km. Han har två irländska varghundar, därav hundgodiset. Promenaden gick i makligt tempo, 5 km/timme, det fläktade skönt och kom ett par droppar från skyn, men jag hade garderat mig med regnponcho i "ryggan". Närde ett litet hopp om att han skulle vara hemma, och det var han, så vi tog en mugg kaffe och pratade lite och sedan fick jag skjuts hem.
Var hemma igen och åt lunch vid tvådraget, det blev en avokado med turkisk yoghurt med mosad ädelost, några cashewnötter och rostade, saltade pumpafrön. Tog ingen bild på det, allt var bara ljusgrönt....inte så läckert utseende. Satt sedan ute en liten stund med mera kaffe och vatten. Stoppade in min Allévo bar i skåpet igen, bra att ha i reserv.
Hade tagit upp en bit laxfilé på morgonen att ha till middag, men nu vet jag inte hur både den och hallon och grädde skall få plats i min kaloribudget. Tål att fundera på....

Bildresultat för lördag

Middag med stekt laxfilé, spenat, sparris och citron.